NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Replica Spitalului CF Pașcani referitoare la un articol apărut într-o publicație ieșeană

Ieri, un ziar ieșean scria că două spitale riscă să piardă o finanțare din cauza unității medicale CF Pașcani. Astăzi am primit replica oficială a instituției din Pașcani.

  Este vorba despre faptul că unitatea medicală nu a pus în funcțiune mai multe calculatoare cumpărate prin proiect european, pentru informatizarea rețelei de servicii medicale. Conform publicației, cele 15 aparate şi cablajele aferente nu au fost toate instalate, riscându-se astfel prejudicierea proiectului în valoare de 6 milioane de euro, realizat împreună cu alte spitale CF din ţară.

În replică, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, din Pașcani, a transmis că Spitalul General CF Pașcani este în curs de definitivare a procesului de interconectare la proiectul ”E-Sănătate – Servicii medicale de calitate prin informatizare”. De asemenea, perioada  de instruire a programului la Pașcani va fi în intervalul 22 – 24.04.2015.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Mai jos este afișat comunicatul de presă emis de către Spitalul CF Pașcani

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

SPITALUL GENERAL C.F. PAŞCANI  

Spitalul General CF Pașcani este în curs de definitivare a procesului de interconectare la proiectul ”E-Sănătate – Servicii medicale de calitate prin informatizare”.

La ședința comună de analiză din data de 07.04.2015 la care au participat reprezentanți ai celor 3 spitale CF și reprezentanții firmelor SC RADCOM SA, SC VODAFONE SA și SC PRIM CONSULTING SRL, s-au stabilit ultimele detalii și solicitări suplimentareale spitalelor față de proiectul inițial prin introducerea modulului ”Ambulatoriu” pentru raportarea pacienților prezentați în abulatoriu în SIUI, respectiv integrarea laboratorului de analize medicale în cadrul proiectului.

De asemenea s-a stabilit de către furnizorul programului informatic și spitalele CF Pașcani și Simeria ca prezentarea programului și instruirea personalului să se desfășoare în locațile beneficiarilor adică la Pașcani, respectiv Simeria, nu prin Skype așa cum își propusese SC RADCOM SA ca instruirea personalului să se efectueze la sediul Spitalului Clinic CF2 București.

Prin adresa nr. 01677 din 16.04.2015, managerul de proiect Spitalul Clinic CF2 București ne-a comunicat perioada de instruire a programului la Pașcani ca fiind 22 – 24.04.2015.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Copil de un an căzut de la patru metri, adus cu elicopterul la spital

Redacția

Echipamente de ultima generatie la Spitalul „Sfanta Maria”

Redacția

„Sanitas“ a suspendat greva. Vocile sindicaliștilor s-au făcut auzite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site