NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primele 14.000 de doze de vaccin Moderna ajung miercuri în România

Prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, va ajunge mâine la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vărsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul Sars-Cov2.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Larisa Iordache are coronavirus. Gimnasta a fost testată pozitiv înainte de un concurs

Redacția

Expert OMS: Trebuie să fim pregătiți pentru al doilea val al epidemiei de coronavirus

Redacția

Ministrul Apărării: Centrele regionale de depozitare a vaccinurilor vor fi spitalele militare din Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa

Redacția
Încarcă...