NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Regulamentul de organizare a activităților din piețe criticat de unii consilieri

 

Regulamentul privind organizarea activității în cele două piețe din municipiul Pașcani a fost discutat astăzi în comisiile de specialitate ale Consiliului Local. O parte din consilieri nu sunt de acord cu prevederile acestuia.

 

 

Consilierul Constantin Nemțanu (PNL) membru în comisia Economică a solicitat clarificări legat de faptul dacă au fost gândite o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului autovehiculelor în piața deal. Tot el a insistat pe realizarea acțiunilor de dezinsecție și deratizare, de care, potrivit proiectului, se fac responsabili și agenții economici.

”Aș vrea să știu dacă sunt gândite soluții pentru fluidizarea traficului. De asemenea, când se face curățenie, sunt acele tarabe care nu au fost mișcate de mult timp”, a susținut Constantin Nemțanu, consilier local PNL.

 

Cristian Menegon, administratorul piețelor, a susținut că cele semnalate sunt avute în vedere, curățenia fiind realizată periodic.

 

O altă problemă a fost ridicată de Marius Pintilie. El a susținut că nu poate fi de acord cu un proiect care nu este corect.”Potrivit regulamentului, agenții economici nu pot face aprovizionarea cu marfă între orele 08.00 și 20.00. Ce face cineva dacă rămâne fără marfă? Mulți nu beneficiază de spațiu de depozitare a mărfii și ce fac? Poate ar trebui amenajată o rampă unde să se facă descărcarea ei, pentru ca agenții economici să o poată transporta. Ați consultat agenții economici, atunci când ați realizat acest proiect sau acest orar de aprovizionare”, a subliniat Marius Pintilie.

 

Prezent la discuții, viceprimarul Gabriela Nedelcu a susținut că în luna decembrie va fi aprobat proiectul și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea piețelor, iar de anul viitor ar trebui să înceapă lucrările de modernizare.

 Cât privește greșelile indicate de consilierii PNL din regulamentul întocmit, viceprimarul a spus că se pot corecta prin amendamente. Votul final pe marginea acestui proiect va fi dat în ședința de joi, 29 noiembrie.  

Advertisements

Related posts

Taxe eliminate 2017: Din februarie, vei putea înmatricula gratuit SRL şi PFA

Redacția

Iaşul se dezvoltă tot mai mult pe verticală. „Undă verde“ pentru 42 de blocuri noi

Redacția

Cum a reuşit o româncă să dezvolte o seră de roşii bio de milioane de euro, deşi la început nu ştia nimic despre agricultură

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site