RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Regatul Unit ar trebui să-şi majoreze cheltuielile militare la 3% din PIB, susţine ministrul britanic al Apărării

Ministrul apărării britanic Grant Shapps s-a pronunţat, într-o dezbatere despre finanţarea forţelor armate ale ţării sale, pentru majorarea cheltuielilor militare ale Regatului Unit la 3% din produsul intern brut (PIB), informează joi DPA, transmite Agerpres.

Aflat într-o vizită în Polonia, Grant Shapps a cerut includerea ţintei de 3% din PIB pentru apărare în programul electoral al Partidului Conservator, afirmând: ”Vreau un buget mai mare”.

”Apărarea este cea mai bună cale de a ne proteja de un conflict militar – trebuie să le arăţi adversarilor – şi de aceea sunt clar favorabil (unei ţinte de 3% din PIB). Trăim într-o lume mai periculoasă, unde îl avem pe (preşedintele rus Vladimir) Putin care obţine puncte pe linia frontului”, a spus ministrul britanic.

În 2022, un studiu realizat de Royal United Services Institute sugera că pentru o creştere a bugetului apărării la 3% din PIB în 2030 ar fi nevoie de cheltuieli suplimentare de 157 de miliarde de lire sterline în perioada 2022-2030.

  

Apelul lui Shapps survine după ce ministrul pentru securitate internă Tom Tugendhat s-a pronunţat pentru majorarea imediată a bugetului de apărare de la 2,27% la 2,5% din PIB.

De asemenea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

LaLiga: Real Madrid a câştigat derbiul cu Atletico Madrid, Betis a învins pe Girona şi rămâne pe podium

Redacția

Prima reacție din Guvern privind cele 2 zile de detenție ale lui Cîțu în SUA. Cseke Attila: Fiecare îşi asumă ceea ce a făcut

Redacția

Aurescu: Cu cât apărarea Flancului Estic e mai puternică, cu atât descurajarea e mai puternică. E singura limbă pe care Rusia o înțelege

Redacția
Încarcă...