RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Record: 37 de copii născuţi într-o singură zi la maternitate, la Iaşi

La Maternitatea „Cuza Vodă“, cea mai mare din Moldova, s-a înregistrat zilele trecute un număr record de naşteri într-o singură zi, venind pe lume 37 de copii. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, numărul de naşteri înregistrat pe data de 5 septembrie reprezintă un record al anului 2017. Din cei 37 de copii, 20 sunt băieţi, iar 17 sunt fete, fiind vorba de copii sănătoşi, naşterile decurgând normal.

 

Conducerea maternităţii pune acest număr mare de naşteri pe seama adresabilităţii în creştere pe care o înregistrează, fiind o unitate me­dicală regională de nivel III, unde cazurile complexe au şanse mai mari de supravieţuire, beneficiind de îngrijire de specialitate. „Este o bucurie pentru noi să avem un număr atât de mare de naşteri într-o singură zi, mai ales că am observat că maternitatea noastră are o adresabilitate foarte mare, fiind cel mai mare spital de acest nivel din Moldova.

  

Credem că adresabilitatea în creştere se datorează şi faptului că oferim servicii medicale de calitate, cu personal medical cu experienţă. De asemenea, surprinzător este şi faptul că majoritatea naşterilor au fost naturale, în număr de 26, restul de 11 fiind copii aduşi pe lume prin cezariană“, a precizat ec. Robert Dâncă, managerul Maternităţii „Cuza Vodă“. Două cazuri din cele 37 au reprezentat transferuri de la alte unităţi sanitare, de care s-au ocupat medicii ieşeni de la unitatea me­dicală menţionată. Anual, aici se nasc aproximativ 6.000 de copii, numărul acestora fiind în creştere din anul 2014. Tot la „Cuza Vodă“, în anul 2005 s-au născut cei mai mulţi copii din România, fiind atunci înregistrate 7.668 de naşteri. Maternitatea a devenit unitate regională de nivel III în anul 2002, în cadrul regionalizării privind îngrijirile de obstetrică şi neonatologie, iar din 2004, prin înfiinţarea Centrului Regional de Terapie Intensivă Neonatală, a devenit un centru de referinţă pentru ma­ternităţile din regiunea Moldovei. 

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Nu găsiți în farmacii medicamentele de care aveți nevoie? Sunați la acest număr!

Redacția

Meduzele mov, un pericol pentru turiştii care merg în Grecia. Recomandări

Redacția

Pandemia nu a trecut, avertizează medicii

Redacția
Încarcă...