RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Recomandări speciale primite de medicii de familie: Daţi măşti tuturor celor care tuşesc!

Grupul de vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei recomandă medicilor de familie să îşi reorganizeze activitatea din cabinete conform contextului epidemiologic.

 

  

În primul rând, să se aibă în vedere limitarea contactului pacienţilor cu infecţii respiratorii acute cu alţi pacienţi. Astfel, acolo unde este posibil, să fie organizate încăperi separate unde să poată fi evaluaţi pacienţii cu infecţii respiratorii acute, distribuirea de măşti persoanelor care tuşesc, efectuarea unui triaj eficient şi frecvent al pacienţilor din sala de aşteptare, mai exact un asistent va identifica pacienţii febrili, cu afecţiuni respiratorii.

„Se indică reorganizarea programărilor în vederea oferirii unui interval de timp dedicat afecţiunilor acute respiratorii, iar când este posibil efectuarea de vizite la domiciliu. În perioadele cu circulaţie virală crescută se recomandă evitarea tratamentelor cu aerosoli, nebulizare, la cabinete, centre de permanenţă etc. Se atrage atenţia că folosirea acestor dispozitive la domiciliu să se facă cu respectarea strictă a regulilor de igienă“, au precizat specialiştii. Personalul medical trebuie să folosească mănuşi şi măşti la contactul cu orice pacient, fiind nevoie şi să menţină o distanţă de cel puţin un metru în timpul discuţiei cu pacientul.

De asemenea, atât asistentul cât şi medicul trebuie să îi informeze pe pacienţi cu privire la măsurile pe care e nevoie să le ia atunci când sunt diagnosticaţi cu o infecţie respiratorie. Astfel, se recomandă izolarea la domiciliu până la dispariţia simptomelor, cel puţin 24 de ore după ce febra a dispărut, evitarea contactului strâns cu alte persoane din grupele de risc, acoperirea gurii sau a nasului în timpul tusei sau strănutului. De asemenea, se limitează numărul de vizitatori, se poartă măşti şi se spală mâinile cu apă şi săpun sau alţi dezinfectanţi.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Dependența copiilor și adolescenților de jocurile online ia amploare

Redacția

Iohannis: Vaccinarea va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale

Redacția

Prima reacție adversă severă la vaccinul de la AstraZeneca! O femeie a intrat în șoc anafilactic

Redacția
Încarcă...