NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Angajați de la AgroComplex băgați în spital de alimentele primite în pachetul de sărbători. DSP Iași a demarat o anchetă!

Sărbători Pascale nefericite pentru câteva familii din Pașcani, angajate la una din societățile ce aparțin familiei primarului municipiului. Aceștia au ajuns în Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal, acuzând stări de greață, febră și diaree. După primele investigații medicale, pacienții au fost internați la secția de Boli Infecțioase.

 

 

  

Angajații de la firma AgroComplex Lunca SA au primit, în prag de sărbători, pachete cu alimente, așa după cum obișnuiesc cei din conducerea unității să le ofere în fiecare an. Problema a apărut după ce angajații sau membri ai familiilor acestora, au început să consume din ele. Ei au început să se simtă rău și au ajuns la Urgențe.

De suferit au avut atât persoane în vârstă, cât și copii. Cazul nu a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică Iași de către conducerea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Cel puțin așa reiese din discuția pe care am purtat-o cu doctorul Liviu Stafie, directorul executiv al DSP Iași, după ce l-am atenționat despre posibilitatea existenței unui focar de infecție ce se poate dezvolta. ”Avem un sistem de alertă în cadrul spitalelor de infecțioase, prin care noi trebuie să fim informați cu privire la orice internare care ridică suspiciunea unei boli infecțioase. Adică o gastroenterită, o boală diaree acută. Bag seamă din adresa dumneavoastră că nu am fost informați de către spital”.

Pe rețelele de socializare au fost distribuite duminică, 2 mai, mesaje prin care cetățenii care au primit alimente erau îndemnați să nu mai consume din acestea. ”Atenție Pășcăneni!!! Cei care au primit preparare din carne ca primă de paște de la societatea com. Agrocomplex nu le consumați. Cei care deja au consumat din acele preparare sînt infestați cu un anume virus și majoritatea dintre ei sunt internați la spital. Îmi cer scuze de la conducerea acestei societăți, conștientizând faptul că nu este vina dumnealor, dar firma care le-a furnizat acele alimente ar trebui să răspundă pt. toate cele întîmplate”.

În cursul zilei de 3 mai, nimeni din conducerea secției de Boli Infecțioase sau a Spitalului Municipal de Urgență nu a dorit să discute despre acest subiect cu ziariștii interesați de caz. 

Astăzi, la câteva ore de la verificarea celor sesizate, ancheta era în desfăşurare. “Ancheta este în curs. Vom sesiza și Direcția Sanitar Veterinară, în legătură cu produsele care au fost consumate și vom monitoriza în continuare problema apărută”, ne-a declarat doctorul Liviu Stafie, directorul executiv al DSP Iași.

Din informațiile noastre, o parte dintre persoanele infestate, care au discutat cu reprezentanții DSP, au confirmat că sunt angajați ai societetății AgroComplex Lunca și că s-au simțit rău după ce au mâncat din produse. Pachetele pe care aceștia le-au primit au fost livrate societății de la un procesator de carne din zona Pașcani. Cauza toxinfecțiilor provine de la toba din pachetul cu alimente.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică fac un apel la cei care au primit pachetele să nu mai consume din produse, iar dacă se simt rău să se prezinte la unitățile medicale pentru ca starea lor de sănătate să nu se agraveze.

Am încercat să discutăm astăzi despre acest subiect cu Costică Pânzaru, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, dar și cu reprezentanți de la firma primarului. Nici de o parte, nici de cealaltă, nu ni s-a răspuns apelurilor.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Proiect: medicii specialişti în interne sau pediatrie pot deveni în 6 luni medici de familie

Redacția

Dieta de 1200 de calorii. Cum slăbeşti sigur şi sănătos

Redacția

Care sunt cele mai periculoase activități și ce puteți face fără să riscați infectarea cu COVID-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site