NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Rebranduirea PSD, norocul pășcănenilor în lupta cu ApaVital!

Societatea civilă din Pașcani a câștigat ieri războiul cu ApaVital, însă acest lucru nu ar fi fost posibil fără neașteptatul vot al unor importanți lideri PSD. Joi seara mă arătam sceptic în privința adoptării proiectelor de hotărâre promovate de grupul de inițiativă locală și calculam doar 9 consilieri care ar fi putut să le voteze, cinci din PSD, doi din PNL, unul din PC și unul din PP-DD.

Surpriza a venit însă din grupul PSD, acolo unde, peste noapte, s-a întâmplat ceva, iar a doua zi ceilalți șase consilieri și-au schimbat opinia votând pentru proiectele de ieșire din ARSACIS și de denunțarea contractului cu ApaVital Iași.

Vasile Pleșca, liderul de grup al PSD în Consiliul Local, și Vasile Axinte, viceprimarul municipiului, au declarat la unison pe întreaga perioadă a acestui scandal că ei susțin decizia ca ApaVital să opereze în Pașcani. Mai mult, când parlamentarii de Pașcani au propus, după dezbaterea publică de la Primărie, ca între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale să se adopte hotărârile pășcănenilor într-o ședință extraordinară ei s-au opus.

Opiniile celor doi și a celorlalți patru membri PSD, Codrin Toma, Adriana Dondaș, Carmen Apostol, Gabriela Nedelcu, au fost schimbate nu de faptul că operatorul ieșean nu avea licență de operare la Pașcani sau că semnăturile pășcănenilor ar fi fost cu probleme, ci de faptul că la București s-a hotărât rebranduirea PSD dintr-un partid arogant, într-unul ce ascultă vocea străzii și deci comunică cu poporul.

Cine a transmis acest mesaj primarului Dumitru Pantazi, șeful PSD Pașcani, nu e greu de ghicit: parlamentarii pășcăneni: Florin Constantinescu și Neculai Rățoi, cei care se află în mijlocul evenimentelor de la București.

Rămâne de văzut dacă după această decizie politică, vor urma și cele economice menite să suplinească investițiile promise de operatorul ieșean.

Acum are sens comisia inițiată de consilierul liberal Marius Pintilie. Însă scopul trebuie schimbat și anume: întocmirea unor regulamente pentru furnizarea serviciilor de apă-canal la Pașcani și pentru organizarea activității operatorului local de apă-canal, Prest Serv Apa. Astfel de acte ar putea îndrepta greșelile din trecut și ar trasa din start operatorului sarcina de realizare a investițiilor pe care municipalitatea și le dorește în următorii ani. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Cultura nu este un pericol, însă prostia da!

Răzvan Grecu

NewsPascani nu a mințit: apa furnizată fără contracte nu vă poate fi imputată dacă nu vi se eliberează facturi

Răzvan Grecu

ApaVital a pierdut deja războiul la Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site