NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pentru că “bobocii” nu votează, PSD îi pune să plătească taxă!

Liceeni care vor să organizeze Balul Bobocilor la Casa de Cultură din Paşcani, trebuie să plătească 350 lei pentru închirierea sălii de spectacol.

Aceasta este concluzia în urma discuţiei dintre consilierii locali şi directorul instituţiei de cultură. În acest tarif este inclusă şi repetiţa generală care se face cu o zi înainte de eveniment.

Pe marginea proiectului de hotărâre cu tarifele pe care le-a propus  Casa de Cultură, au fost şi câteva propuneri, unele în susţinerea elevilor. Un consilier din partea PNL a propus ca accesul elevilor la sala de spectacol să fie gratuit şi nu taxat cu 350 lei. “Aş vrea ca la bal să fie accesul gratuit şi să compensăm cu creşterea de la spectacolele prin agenţii de impresariat unde putem cere 500 pentru sezonul cald şi 600 lei pentru sezonul rece, în loc de 300 cât a propus directorul instituţiei. Copiii nu fac treaba asta pentru profit, ci pentru că este o tradiţie. Trebuie să-i susţinem. Chiar nu putem să-i ajutăm pentru 350 lei?”, a propus Andrei Rîznic. 

Propunerea nu a fost agreată de toată lumea întrucât unii dintre consilieri au susţinut că la balurile bobocilor se taie bilete, astfel că este normal ca instituţia gazdă să primească bani pentru chirie. Printre aceştia şi Vasile Avramiuc care i-a transmis ironic consilierului liberal Rîznic următoarele: “vă rog să ţineţi cont că bobocii votează peste patru ani”.

În discuţii a fost adusă şi ideea conform căreia nu ar fi legal să nu se perceapă taxă, atât timp cât Balul Bobocilor este un eveniment extracuricular. În acel moment, propunerea consilierului PNL a fost să se schimbe tariful din 350 în 50 lei, dar nici aşa nu a avut succes.

Referitor la spectacolele găzduite de Casa de Cultură, consilierul Claudiu Bodoaşcă a întrebat-o pe Daniela Calistru de ce nu pune la dispoziţie şi serviciile de sonorizare de care dispune sala cea mare a instituţiei. Aceasta i-a răspuns că nu are personal calificat care să se ocupe de partea de sonorizare.

Amendamantul lui Andrei Rîznic, privind tariful pentru Balul Bobocilor, nu a trecut de votul consilierilor de la putere, însă proiectul în integralitatea sa a primit vot favorabil.

Advertisements

Related posts

Primaria Pascani a renegociat contractele cu E.ON

Redacția

Catedrala din Pascani primeste o noua transa de bani de la stat

Redacția

Prima înfățișare în dosarul de 22 de milioane de lei. Primăria a cerut termen pentru angajarea unui avocat!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site