NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O parte din păşcăneni vor beneficia în 2017 de impozite mai mici pe proprietăţi

Executivul a iniţiat un proiect de hotărâre prin care îşi doreşte să înlăture unele nedreptăţi privind plata taxelor şi impozitelor pe proprietate.

 

  

 

Este vorba despre zonarea municipiului Paşcani din punct de vedere al impozitării proprietăţilor imobile, proiect ce a fost pus în dezbatere publică în urmă cu o săptămână. Astfel, primarul Dumitru Pantazi, după mai multe solicitări de la audienţele publice pe care le acordă conform legii, a decis ca acolo unde nu sunt îndeplinite condiţiile privind impozitarea pe o anumită zonă, să se treacă la o zonă inferioară de impozitare.

În această situaţie nu se află foarte mulţi păşcăneni, însă proiectul de hotărâre ar putea pune în ordine impozitarea locuinţelor şi spaţiilor cu altă destinaţie, în conformitate cu utilităţile şi starea căilor de acces de care acestea beneficiază.

Pe siteul Primăriei Municipiului Paşcani a fost publicată dezbaterea publică a proiectului de hotărâre în ceea ce priveşte zonarea municipiului Paşcani. Această zonare nu a mai fost modificată de ani buni de zile, iar în aceste condiţii, s-a impus ca noua zonare să coincidă cu cea din teren. Marea majoritate a străzilor au fost coborâte într-o categorie inferioară, pentru ca taxele şi impozitele să scadă.

Principala modificare este în suburbii, unde majoritatea străzilor vor trece dintr-o categorie superioară într-o categorie inferioară, respectiv din B în C şi din C în D, întrucât categoria în care se află în prezent nu corespunde cu utilităţile de care dispun.

“În suburbii, majoritatea străzilor au trecut din categoria B în C, respectiv din C în D. Asta pentru că, pe străzile respective nu se îndeplineau condiţiile categoriei superioare. Fie nu aveau canalizare, asfalt, gaze naturale, sau apă, aceste utilităţi contribuind la stabilirea categoriei şi implicit a taxelor şi impozitelor locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani.

În municipiu sunt două modificări unde categoria va creşte. Este vorba despre strada Fântânele şi strada 1 Decembrie, fosta Tăbăcăriei. Cele două au trecut din categoria C în categoria D, în urma investiţiilor făcute anul acesta.

“În municipiul Paşcani sunt două modificări importante unde categoria a crescut. Este vorba despre strada Fântânele şi strada 1 Decembrie, sectorul fostei Tăbăcării. Acestea au trecut din categoria C în categoria B, odată cu modernizarea lor”, a mai precizat acesta.

Proiectul privind zonarea municipiului se află în dezbatere publică şi poate fi consultat de către cetăţeni, pe siteul instituţiei. Tot acolo, păşcănenii pot veni cu solicitări, propuneri sau amendamente.

“Păşcănenii trebuie să ştie că pot intra pe siteul Primăriei, să consulte anunţul, şi să-i aducă modificări, pentru că zonarea este în dezbatere publică şi noi aşteptăm solicitările din partea dumneavoastră, până pe data de 29 noiembrie 2016”, mai spun reprezentanţii Primăriei. 

DOC

Advertisements

Related posts

Problemă ecologică gravă. Comunele și orașele din județ riscă să se îngroape în gunoaie

Redacția

Plata utilităţilor, amânată pentru 3 luni. Proiectul a fost trimis spre promulgare. Condiţii pentru persoanele fizice

Redacția

Pantazi face afaceri cu RAGCL prin interpuși ca să evite starea de incompatibilitate (DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site