RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

PSD depune un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Social-democrații au anunțat depunerea în Parlament a unui nou proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Potrivit liderului deputaților PSD, „este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii”. 

Alfred Simonis a anunțat depunerea proiectului de lege în Parlament FOTO Facebook / Arhivă

Alfred Simonis a anunțat depunerea proiectului de lege în Parlament FOTO Facebook / Arhivă

Anunțul a fost făcut de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, care a explicat că este vorba despre „un gest normal”. 

  

„Am depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este un gest normal să îți elimini propriile privilegii ca să ai autoritatea morală să discuți despre veniturile altor categorii care trebuie să aibă aceeași soartă”, a scris socia-democratul pe Facebook. 

Potrivit deputatului, eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari este o prioritate.

„Din motive știute doar de cei care au făcut PNRR-ul, pensiile speciale ale parlamentarilor erau ocolite de reforma pensiilor speciale, însă toată societatea așteaptă acest lucru din partea politicienilor. Am avut discuții cu mulți dintre colegi, dar mai ales cu oamenii care ne-au dat votul, iar concluzia e simplă: nu mai e timp de scuze sau acuze.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gorghiu: Este nevoie de măsuri pentru a preveni coruperea funcționarilor publici în cadrul operațiunilor economice internaționale

Redacția

SUA: Greva din industria auto se extinde, cu circa 25.000 de angajați în impas

Redacția

„Spitalul este principalul vinovat. Omul acela nu a făcut ce a făcut singur acasă, la el în garaj”. Interviu cu președintele Colegiului Medicilor despre cazul dispozitivelor cardiace reciclate de la morți

Redacția
Încarcă...