RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Etilotestul nu constituie probă judiciară! VEZI HOTĂRÂREA

Lupta cu autorităţile este, de multe ori, o cauză pierdută. Nu şi când ai un avocat bun, aşa cum a fost cazul unui şofer din Alba Iulia, care a solicitat în instanţă anularea unui proces verbal de contravenţie.

După analizarea cauzei, completul de judecată de la Tribunalul Alba, compus din preşedintele Dragoş Chiriac şi judecătorul Aureliu Claudiu Pop, a hotărât să menţină decizia instanţei de fond, constatând prin Decizia nr. 289/A/2014, în mod irevocabil, că mijlocul tehnic denumit “Aparat alcooltest marca DRAGER”, folosit de Poliţia Română pentru constatarea contravenţiei prevăzute de art. 102 al. 3 lit. a din OUG 195/2002, nu este omologat şi verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanţele judecătoreşti.

Conform judecătorilor, agentul de poliţie trebuia să procedeze în continuare la stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat, cu ajutorul etilometrului, mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, şi nu al etilotestului.

  

Avocatul Mihai Baco: Orice contestare a unui proces verbal cu etilotest are şanse de câştig de 100%.

Vezi hotărârea pe avocatura.com

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Klaus Iohannis va participa la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei

Redacția

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Kremlin Cup

Redacția

Ciolacu, întrebat când se va încheia criza politică: Nu sunt cărţile la noi, sunt la Iohannis

Redacția
Încarcă...