RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSA pune la dispoziția societății de Salubritate o parte din sediu. Iată de ce nu se poate face mutarea!


Situație dificilă pentru societatea Prest Serv Apă SA. Conducerea unității face mari eforturi pentru a identifica soluții financiare să iasă din iarna care se apropie. În acest sens, în ultima ședință de Consiliu de Administrație s-a discutat despre închirierea unor spații către societatea de Salubritate.

Problema este aceea că fostul operator de apă nu mai deține spațiile în care își desfășoară activitatea, odată cu predarea acestora către municipalitate. PSA nu mai administrează oficial clădirea în care își are birourile după delegarea serviciului către ApaVital. Pentru că nu mai face față cheltuielor de întreținere a întregii căldiri și nici nu mai are nevoie de toate birourile pentru a-și desfășura activitatea conducerea PSA a venit cu o propunere. “La sfârșitul săptămânii trecute noi am avut o ședință în Consiliul de Administrație unde s-a luat decizia ca Prest Serv Apa să folosească doar partea de la etaj a acestei clădiri și o parte din curte, urmând ca EcoSalubritatea să ia parterul și cealaltă parte din curte. Hotărârea de CA a fost transmisă deja la Consiliul Local, urmează să o transmită și cei de la Salubritate iar Consiliul Local să stabiliească exact, să delimiteze suprafața din curte și cât revine fiecărei societăți”, a declarat Aristotel Katzighera, director PSA.

Dacă Consiliul de Adminstrație de la PSA a aprobat acest plan, nu același verdict a fost dat și de cei de la Salubritate.“Au fost niște discuții, niște dezbateri, nu s-a hotărât nimic efectiv. O decizie de genul acesta nici măcar nu s-a discutat. Mutarea sediului este o operațiune de lungă durată și implică costuri foarte mari, inclusiv schimbarea licenței la ANRSC. Din câte știu eu, s-a discutat doar mutarea unei secții acolo dar deocamdată Prest Serv Apa nu mai are nimic al ei și aparțin Primăriei. Există o hotărâre de consiliu prin care o parte din curtea PSA va fi pentru investiții, asta a fost în timpul lui Crăciunescu. Deocamdată nu sunt suficiente informații pentru a lua o decizie. Noi n-am pus pe ordinea de zi să luăm o hotărâre, ne mutăm sau nu, de asta nu aș vrea să fac nicio declarație”, sunt cuvintele lui Iulian Moraru, Eco Salubritate.

  

Decizia finală în acest caz aparține șefilor administrației locale, care trebuie mai întâi să predea spre administrare fostului operator de apă spațiile în care își desfășoară activitatea. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Consilierii interesaţi de măsurile întreprinse de Primărie după acţiunile de control ale Curţii de Conturi

Marius Parteni

Ninge abundent în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naţionale şi unde sunaţi pentru a afla dacă sunt tronsoane blocate

Redacția

20 de blocuri riscă să fie debranșate din cauza datoriilor, de către Prest Serv Apa! Vezi lista cu datornici! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...