NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Propunerea unui consilier: renunțarea la focul de artificii pentru plata artiștilor locali

Să se renunțe la focul de artificii de la Zilele Municipiului Pașcani, iar banii să fie redirecționați către talentele locale care vor urca pe scenă. Acesta este propunerea consilierului PMP, Sorin Olariu.

 

  

În cadrul ședinței de organizare a Zilelor Municipiului Pașcani, Sorin Olariu a propus renunțarea la spectacolul pirotehnic, însă doar un singur membru al comisiei a fost de acord cu el. Suma alocată focului de artificii de la Pașcani este de 17.850 de lei, iar talentele locale precum: ansamblurile de dansuri populare, dans sportiv, alte genuri de dansuri și trupele de teatru, nu primesc nicio sumă de bani.

„În cadrul ședinței de organizare a Zilelor Municipiului Pașcani am propus renunțarea la spectacolul pirotehnic și redistribuirea sumelor aferente către o parte din artiștii locali, care până acum, din punctul meu de vedere, au fost neglijați. Aici mă refer la ansamblurile de dansuri populare, dans sportiv și alte genuri, dar și trupei de teatru. Această idee a fost respinsă de majoritatea membrilor prezenți ai comisiei, motivat de faptul că nu ar fi bani. Domnul președinte de comisie a spus că ar fi vorba de 10.000 de lei, iar eu m-am uitat pe lista cheltuielilor și am zis că ar fi bine să renunțăm la cei 17.850 de lei, bani alocați spectacolului pirotehnic, care mie mi se pare inutil. Până la urmă acești copii sunt elevi, nu trebuie să fie sume mari, dar trebuie motivați și ei cu câțiva bănuți. Nu cred că sărăcește bugetul local pentru aceste sume de bani. Nu voi renunța la ideea mea și voi depune un amendament în acest sens la ședința ordinară care va fi săptămâna viitoare”, ne-a declarat Sorin Olariu, consilierul local PMP.

Recompensați cu sume modice, așa cum afirmă consilierul local, sunt: soliștii vocali, șefii de promoție și elevii care au obținut media 10 la evaluarea națională.

Advertisements

Related posts

Vlasie reprezintă operatorul ApaVital! Opiniile personale din spațiul public îi aparțin

Marius Parteni

Primele efecte ale disputelor politice: Poliția Locală împarte amenzi celor cu actele de identitate expirate

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Blăgești (parțial)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site