NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la Pașcani

 

 

Târgul de Sântilie se va desfășura la Pașcani în perioada 19-21 iulie. Evenimentul, cu tradiție în municipiul nostru a ajuns la a XI-a ediție și va reuni invitați din mai multe zone etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova.

  

Meșterii populari vor prezenta, în centrul orașului, pe strada Ștefan cel Mare, creații din olărit,prelucrarea lemnului, cojocărit,țesături, podoabe țărănești, împletituri,icoane pe sticlă, pe lemn, etc. Ca și în ultimii ani, vor fi organizate și cele cinci ateliere de deprindere a unor meșteșuguri: olărit, decorarea lutului, țesut la stative, prelucrarea pieilor și împletituri de sfoară. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 19 iulie, începând cu ora 17.00, când va avea loc un spectacol artistic susținut de: Ansamblul de dansuri ”Rapsozii Siretului” Pașcani, Luiza Ștefania Muscalu și acordarea diplomelor de participare meșterilor populari.

Păstrând spiritul autentic al tradiționalelor sărbători românești, meșterii prezenți la târgul de Sântilie îi așteaptă pe pășcăneni cu o sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere și mult suflet.

Prin acest eveniment se încearcă să se contribuie la promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi la educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, Muzeul Municipal, Primăria Pașcani, în colaborare cu Asociația Meșterilor Populari. 

Advertisements

Related posts

A IV-a ediție de la Iași a Festivalului Iei – RomânIA Autentică

Redacția

Obiceiuri și tradiții la tăierea porcului – Ce se face de Sf. Ignat, pe 20 decembrie

Redacția

Livia, fetița nevăzătoare din Târgu Frumos a uimit juriul Next Star

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site