RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul privind modernizarea creșei și grădiniței din zona deal a fost depus la ADRNE Piatra Neamț

 

Primăria Pașcani a depus ieri la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est Piatra-Neamț proiectul privind modernizarea Creșei numărul 1 și Grădiniței numărul 2 din zona deal. Administrația locală spune că prin acest proiect, odată cu implementarea lui, vor avea loc modificări în activitatea celor două instituții.   

  

 

Viceprimarul Gabriela Nedelcu spune că se urmărește creșterea numărului de copii proveniți din medii defavorizate și cu nevoie speciale.

”În cursul zilei de ieri am depus un nou proiect pentru finanţare pe fonduri europene şi anume un proiect pe Axa 10 care vizează Creşa din Paşcani si Grădiniţa nr.2. Prin acest proiect avem ca şi obiective  dezvoltarea unui mediu educaţional propice antrepreşcolarilor, preşcolarilor şi cadrelor didactice din unitatea de învăţământ. De asemenea, creşterea gradului de participare la procesul educaţional, antrepreşcolar şi preşcolar în Municipiul Paşcani,  creşterea numărului de copii proveniţi din medii defavorizate, dar şi copii cu nevoi speciale pentru aceste două obiective educaţionale, a susținut viceprimarul municipiului.

Dacă cele două instituții vor primi finanțarea vor urma o serie de investiții importante pentru modernizarea spațiilor, creșterea eficienței energetice.

Advertisements

”Ne propunem modernizarea acestor spaţii, reabilitarea din punct de vedere al eficienţiei energetice, şi aici mă refer de la reabilitarea instalaţiei termice, reabilitarea instalaţiei electrice, termosistemul. Avem în vedere dotarea acestora cu centrale termice proprii, mai spune Gabriela Nedelcu.

Ca un amănunt față de situația actuală, în proiectul realizat se are în vedere amenajarea unei sălide sport și a altor spații pentru măsuri educative.

”Tot în cadrul proiectului vom face nişte extinderi ale spaţiilor existente, ne dorim să amenajăm o sală de sport pentru grădiniţă, 2 săli de mese dar şi spaţii unde să se desfășoare diferite activităţi educative si ludice. Proiectul vizează amenajarea terenului aferent şi aici intenţionăm facem un loc de joacă de exterior care va avea  şi componente speciale pentru copiii cu dizabilităţi din municipiul nostru, a mai susținut reprezentanta administrației locale.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5.689.074 lei. Rămâne de văzut dacă anul acesta administrația locală va reuși să spargă gheața în ceea ce privește accesarea de fonduri europene.

 

Related posts

Prima generație de femei mecanic de locomotivă, formată și angajată de Grup Feroviar Român

Redacția

Traficul din Podu Iloaiei, dirijat începând de luni. Plan pentru construcția unei pasarele

Redacția

Licitație trucată pentru Zilele Municipiului Pașcani! Gabriela Nedelcu susține că totul este legal!

Răzvan Grecu
Încarcă...