NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Proiect: Şoferii agresivi să rămână fără permise de conducere

Pumni împărţiţi în mijlocul drumului, şicane şi claxoane isterice. Pentru că străzile se transformă tot mai des în ringuri de box, 40 de parlamentari propun amenzi usturătoare pentru şoferii agresivi. Ei au iniţiat un proiect de modificare a Codului Rutier şi cer ca şoferii care nu îşi pot stăpâni nervii să rămână fără permisele de conducere.

  

 

Scene desprinse parcă dintr-un film de acţiune au fost filmate în traficul din Bucureşti. Şi nu sunt o întâmplare. Aproape săptămânal apar pe internet înregistrări cu şoferi care îşi varsă nervii în mijlocul drumului.

De cele mai multe ori, totul porneşte de la o şicană în trafic.

„Găsim de cele mai multe ori o diferenţă foarte mică de timp între momentul în care s-au supărat în trafic şi momentul în care sunt dispuşi să dea cu pumnii şi cu picioarele. Dacă ne referim la bărbaţi, maşina şi persoana lui reprezintă un tot. În momentul în care acest tot intră într-un conflict, fie pe stradă, fie în parcare, oamenii se manifestă apărându-şi acel tot. E o luptă pentru putere,”explică Mirela Zivari, psiholog.

Chiar dacă cele mai multe altercaţii se petrec între bărbaţi, sunt şi femei care îşi pierd cumpătul la volan. Dovadă sunt şi câteva fotografii surprinse în Capitală în vara anului trecut, când două şoferiţe s-au păruit în văzul tuturor.

O explicaţie pentru agresivitatea şoferilor români este şi traficul. Un studiu realizat de aplicaţia Waze arată că România este pe lista ţărilor care oferă cele mai proaste condiţii pentru şofat, alături de Indonezia, Columbia şi Venezuela.

40 de parlamnetari cred că şoferilor agresivi le lipseşte disciplina rutieră şi propun sancţiuni de şase până la opt puncte de amendă pentru cei care schimbă succesiv benzile pentru depăşirea coloanelor, urcă pe trotuare şi clanxonează excesiv.

În mai multe locuri din Bucureşti, poliţiştii au amplasat bannere prin care îi indeamnă pe şoferi să îşi păstreze calmul în trafic, să nu jignească şi să şicaneze alţi participanţi la trafic şi să nu răspundă la provocări.

Propunerile de modificare a Codului Rutier preved definirea clară a comportamentului agresiv în trafic şi suspendarea permiselor de conducere pentru cei care fac manevre periculoase.

sursa www.stiridigi24.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Comuna desprinsă din Evul Mediu unde singurii salariaţi sunt la primărie: „Noi trăim doar din banii daţi de la Guvern“

Redacția

(VIDEO) Un bărbat din Suceava pare că gustă dezinfectant, apoi îl fură din scara blocului

Redacția

Țigările se scumpesc din nou. O OUG în acest sens va fi adoptată luni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site