RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Proiect inedit la Iaşi. Victimele accidentelor rutiere pot primi gratuit consiliere psihologică

Asociaţia pentru Protecţia Rutieră ”WorldStreet” a lansat în cursul zilei de joi, 12 septembrie,  Serviciul HelpLine WorldStreet – Consiliere Psihologică Gratuită a Victimelor Accidentelor Rutiere.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, serviciul HelpLine WorldStreet este destinat victimelor accidentelor rutiere cărora le este oferită consiliere psihologică în mod gratuit, 24 de ore din 24.   Proiectul a fost inaugurat în cursul zilei de joi, 12 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Primăria Iaşi. La eveniment au participat psihologul Bianca Adăscăliţei, coordonatorul de voluntari Mia Ţurcanu şi managerul de proiect Andrei Dîscă.  Persoanele care consideră că au nevoie de acest ajutor din partea psihologilor Asociaţiei WorldStreet pot apela numărul de telefon 0745.232.231.Trei psihologi răspund la acest număr de telefon.  „Serviciul HelpLine WorldStreet este componentă a ”Safety First” – proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare şi deprinderea unor cunoştinţe de educaţie rutieră civică a comunităţii municipiului Iaşi finanţat de către Primăria Iaşi prin contractul nr. 82.784/29.07.2019.  Asociaţia WorldStreet, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi , Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISUJ), cu finanţare de la Primăria Iaşi, derulează un proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare şi deprinderea unor cunoştinţe de educaţie rutieră civică a membrilor comunităţii din municipiul Iaşi denumit ”Safety First”, au precizat reprezentanţii asociaţiei. Proiectul ”Safety First” se derulează pe o perioadă de patru luni calendaristice: august, septembrie, octombrie, şi noiembrie. Activităţile se vor derula până la sfârşitul anului deoarece, unii dintre beneficiarii direcţi ai proiectului, respectiv elevii de clasa a 11-a şi a 12-a, sunt supuşi presiunii examenelor de bacalaureat şi atestate profesionale. Scopul proiectului îl constituie sensibilizarea, responsabilizarea, şi informarea  unui număr de cel puţin 10.000 de beneficiari care intră în contact direct cu activităţile desfăşurate prin intermediul proiectului, membri ai comunităţii municipiului Iaşi de toate vârstele. Obiectivele pe termen scurt şi lung sunt reducerea numărului accidentelor rutiere în rândurile pietonilor, şoferilor, bicicliştilor din municipiul Iaşi.

sursa www.adevarul.ro

  

Related posts

Un tânăr din Iaşi, pe lista celor mai performanţi copii din lume. Premiat de un câştigător Nobel

Redacția

Premiul “Nație prin Educație Award”  pentru Mironobot, echipa de robotică a liceului “Miron Costin”  la Competiția Regională de robotică de la Iași (FOTO)

Carmen Bălăceanu

Spectacol dedicat mamelor, la Clubul Copiilor Pașcani

Redacția
Încarcă...