NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Proiect de lege: stingătoarele şi trusa medicală de maşină, neobligatorii

Lipsa stingătoarelor, a trusei medicale şi a triunghiurilor reflectorizante în autovehicul ar putea să nu mai fie amendată, conform propunerii unui grup de senatori. Astfel, se propune modificarea articolelor din OUG nr. 195/2002, care se referă la sancţionarea cu amendă a lipsei obiectelor enumerate mai sus, dar şi păstrarea prevederilor privind obligativitatea prezenţei în autovehicul a tringhiurilor reflectorizante, şi în plus, a unei veste reflectorizante.

 

Conform iniţiatorilor exista acestor amenzi era „iraţională, inutilă şi abuzivă”, din moment ce există atât în Codul Penal, cât şi în Codul Civil prevederi care sancţionează fapte asemănătoare – lăsarea unei persoane fără ajutor în caz de dificultate, omisiunea de a da ajutorul necesar unei persoane în dificultate sau de a anunţa autorităţile, răspunderea delictuală, ş.a..

  

“Obiectul acestei iniţiative îl reprezintă eliminarea amenzilor aplicate pentru lipsa sau expirarea trusei medicale şi a stingătorului de incendiu, şi nu clarificarea utilităţii acestor accesorii, care este extrem de rară, în majoritatea cazurilor inutilă, iar în opinia specialiştilor pot cauza vătămări coporale şi pericole pentru viaţă, atunci când sunt utilizate de neprofesionişti în medicina de urgenţă.”, mai susţin senatorii.

Referitor la stingătoarele de incendii, senatorii spun că în condiţiile producerii unui incendiu, pasagerii unui autoturism ar trebui să părăsească imediat vehiculul şi nu să piardă timp cu căutarea stingătorului, iar martorii trebuie să stea la distanţă, pentru a evita o eventuală explozie a maşinii.

Expunerea de motive poate fi consultată: AICI

sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

(VIDEO) A filmat polițiști fără mască, a făcut scandal și a fost amendat. Toată scena a ajuns pe internet

Redacția

Noul Cod Silvic, dispute şi explicaţii. Guvernul vrea un număr de urgenţă pentru cei care reclamă defrişări

Redacția

De la caniculă la frig. Există riscul ca România să fie traversată și de un ciclon cu furtuni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site