NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Elevii de clasa a V-a ar putea avea mai puține ore de română

De la anul, cel mai probabil, elevii de clasa a V-a vor avea mai puține ore de limba română. Propunerea Ministerului Educației vine în condițiile în care elevii din România au cele mai slabe performanțe în rândul școlarilor din Uniunea Europeană (UE), atunci când citesc un text la prima vedere.

  

 

Asttfel, recent, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de modificare ale planului-cadru, pentru învăţământul gimnazial. Indiferent de scenariul adoptat, elevii de la clasa a V-a vor avea o oră în minus de limba şi literatura română; limba latină nu se mai preda în şcoala generală, iar cultura civică devine…istorie! În locul lor vor apărea materii noi: educaţie pentru drepturile copilului, tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor sau…educaţie pentru sănătate.

Dacă cei de la minister sunt convinşi că aceste modificări vor revitaliza învăţământul din ţara noastră, experţii în educaţie sunt de altă părere.

Experţii care se ocupă de evaluarea calităţii în Educaţie susţin că măsurile anunţate de reprezentanţii Ministerului nu vor aduce niciun beneficiu.

„După părerea mea, aceste modificări sunt trei noi variante ale vechiului plan cadru”, a declarat profesorul Șerban Iosifescu, președinte ARACIP România.

Citiți articolul integral pe Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Veste bună! Se dă pământ gratuit dacă vrei să începi o afacere în domeniul agricol

Redacția

Depresiile de sărbători: de ce apar şi cum le putem preveni sau trata – explicaţia specialiştilor pentru fericirea transformată în tristeţe

Redacția

O palmă dată unui copil – 5.000 de lei. Valabil pentru părinții agresivi și dascălii violenți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site