RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Proiect: bani mai mulţi pentru medicii de familie

Medicii de familie ar putea beneficia de majorări ale valorii minim garantate a punctelor „per capita“ şi „per serviciu“ în urma unui anunţ făcut zilele trecute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate .

Conform unui proiect de act normativ, ar urma ca asistenţa medicală primară să beneficieze de câteva modificări, una dintre ele fiind introducerea unui nou serviciu, şi anume eliberarea unui document prin care se atestă existenţa sarcinii în cazul femeilor însărcinate, astfel încât să poată beneficia de pachetul de servicii de bază pe durata sarcinii şi lehuziei. Cea mai importantă modificare ar fi însă faptul că s-ar majora valoarea punctului „per capita“, de la 5,99 lei la 7,8 lei, iar valoarea „per serviciu“ de la 2,80 lei la 3,5 lei.

  

„Menţionăm că, la stabilirea valorilor definitive ale punctelor «per capita» şi pe serviciu pentru trimestrul II al anului se va avea în vedere şi punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 50/2019 – legea bugetului de stat pe anul 2019 – în ceea ce priveşte sumele aprobate cu destinaţie asistenţă medicală primară. De asemenea, precizăm că întreaga sumă aprobată pentru asistenţă medicală primară prin Legea nr. 50/2019 este utilizată în integralitate cu această destinaţie“, au pre­cizat reprezentanţii CNAS.

Aceştia au mai promis că pe viitor se are în vedere dezvoltarea serviciilor medicale acordate de medicii de familie, „creşterea rolului şi capacităţii medicinii primare, precum şi implementarea unor noi mecanisme de plată care să stimuleze medicii de familie“. Medicii de familie susţin că au solicitat în repetate rânduri poziţia oficială a CNAS în legătură cu finanţarea medicinei primare, cele mai recente fiind chiar în luna iunie când au fost transmise două astfel de adrese.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Trei copii s-au născut de Crăciun, la Maternitatea Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Unde se aruncă masca de protecție după folosire. Ministrul Mediului: „Trebuie arsă, masca este un deșeu medical”

Redacția

Permisul de sănătate devine obligatoriu în Italia începând din 6 august

Redacția
Încarcă...