NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Bărbaţi leşinaţi de căldură, pe câmp, la prăşit

Alte două persoane au ajuns la spital din cauza caniculei. Doi bărbaţi, de 56 şi 53 de ani, din judeţul Iaşi, au avut nevoie de îngrijire medicală în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ după ce au fost găsiţi inconştienţi pe câmp, unde au mers să lucreze pământul.

 

  

Cei doi au stat mai multe ore în soare, în timpul amiezii, şi au făcut insolaţie. „Cei doi pacienţi, în vârstă de 56, respectiv 53 de ani, au fost aduşi la spital în stare de leşin din cauza expunerii îndelungate la soare. Aceştia prezentau semne ale insolaţiei şi au fost trataţi de urgenţă“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi. După ce şi-au revenit, cei doi bărbaţi au fost lăsaţi să se întoarcă acasă, cu recomandarea de a evita căldura. Cu doar câteva ore înainte, alte două persoane au avut nevoie de tratament după ce s-au ales cu arsuri din cauza statului la plajă. Medicii recomandă evitarea pe cât posibil a expunerii la soare şi căldură, mai ales în perioada amiezii, când temperaturile sunt foarte ridicate. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un copil de 7 luni a ajuns la spital cu arsuri după ce s-a fript cu o placă de păr

Teona Gherasim

Creşte numărul celor care ajung la spital cu boli de rinichi. Atenție la aceste simptome!

Redacția

Măsuri de siguranță la Liceul ”Nicolae Iorga”. Ecusoane pentru elevi și vizitatori, părinți informaţi să nu mai intre în şcoală!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site