NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Proiect. Agenţiile de turism care intră în insolvență, obligate să restituie banii pe vacanțe

Agenţiile de turism care intră în insolvenţă ar putea fi obligate să restituie integral suma pe care clienții au plătit-o pentru vacanţa anulată. Asta prevede un proiect de ordonanţă al Ministerului Turismului, prin care se urmărește suplimentarea modalităţilor de asigurare.

 

Astfel, firmele care intră în incapacitate de plată trebuie ori să asigure în continuare vacanţa turistului, ori să ramburseze toate plăţile încasate.

  

Se modifică și valoarea amenzilor. Sancţiunile pot ajunge până la 14. 500 de lei, echivalentul a maximum 10 salarii minime. Ceea ce inseamnă o creştere de 14 ori faţă de sacţiunile actuale.

Vor fi amendate toate informaţiile înşelătoare cu privire la pachetul turistic. Anul trecut, aproape 1.400 de agenții și-au pierdut licența de turism pentru nereguli de funcţionare sau pentru că nu aveau poliță de asigurare în cazul insolvenței. În prezent, din poliţele de asigurare de maximum 50.000 de dolari pot fi despăgubiţi doar câteva zeci de turişti.

„Dacă au depus nişte bani la agenţie, oamenii trebuie să aibă garanţia că banii sunt siguri. Anul trecut, au fost foarte multe agenţii care încă mai figurau ca funcţionale, dar nu funcţionau, cert că circa 1.000 au fost şterse de pe listă, cred că de fapt vreo 200 funcţionau fără licenţă, fără asigurare. Patronatul nostru a depus la 1 noiembrie un proiect de act normativ. Probabil ca în următoarea lună şi jumătate trebuie să iasă normele şi până la sfârşitul anului 2018 trebuie implementat,” precizează Alin Burcea, preşedintele ANAT.

Sursa www.digi24.ro

Advertisements

Related posts

De la 1 ianuarie ne plătim întâi AMENZILE și apoi IMPOZITELE

Redacția

OFICIAL: 14 august – zi liberă. Minivacanță în zilele de 12, 13, 14 și 15 august

Redacția

Supermarket-urile cer Guvernului prelungirea programului cu ocazia Sărbătorilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site