RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Profesorul Mircea Miclea: Cum îi învățăm răbdarea pe copii și ce trebuie să facă părinții/ Primul pas, oprirea utilizării excesive a dispozitivelor digitale

Psihologul Mircea Miclea, profesor universitar și fost ministru al Educației, spune că primul pas pentru a învăța răbdarea este oprirea utilizării excesive a tehnologiilor digitale, fiindcă acestea cultivă de fapt inversul răbdării. Cum poate fi învățată ambiția și ce pot face părinții pentru toate acestea, sunt alte două teme la care profesorul a răspuns în cadrul unui eveniment organizat de o școală din București.
Întrebările au fost puse de părinți la un eveniment organizat de Ziua internațională a profesorului, pe 5 octombrie, de Avenor College și a fost citat de EduPedu.

Cum îi învățăm pe copii răbdarea? a fost prima întrebare din partea părinților din sală, transmite sursa citată.
Mircea Miclea: ”E tot mai greu să-i înveți răbdarea în condițiile în care ei stau tot mai mult pe tehnologiile digitale. Tehnologiile digitale se caracterizează, printre altele, prin următorul fapt: contra unui efort mic – adică dau click pe mouse – obțin o recompensa mare în raport cu efortul și imediat.

Primul pas de a învăța răbdarea este să îi scoți din utilizarea excesivă a acestor tehnologii digitale care nu fac altceva decât să le cultive inversul răbdării.

Al doilea lucru este să îi amâni recompensa.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Criza ucraineană: Uniunea Europeană avertizează împotriva manipulării informaţiilor

Redacția

Ciucă: Viitorul nostru este în UE și în NATO. Nimeni și nimic nu trebuie să ne clatine această opțiune. Trebuie să ne unim ca societate și să respingem toate încercările de a ne izola de Uniunea Europeană

Redacția

Boloș: Măsura unei limite lunare a cheltuielilor la fiecare minister dă posibilitatea folosirii cu chibzuinţă a banilor

Redacția
Încarcă...