RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Procesul de titularizare continuă

131 de cadre didactice au devenit titulare pe postul pentru care au candidat. Alte câteva sute de dascăli vor lua parte la şedinţele publice de repartizare pe locurile vacante, de data aceasta pentru suplinire. 

 

  

După ocuparea posturilor titularizabile din învăţământul preuniversitar, a venit rândul viitorilor suplinitori pentru a afla unde vor continua cu predarea. Aceştia vor lua parte la şedinţele publice pentru ocuparea locurilor vacante din şcoli şi grădiniţe în perioada 4-5 august. Conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei, 131 de cadre didactice au ocupat catedrele alocate spre angajare pe perioadă nedeterminată. Dacă la şedinţele publice de joi, 31 iulie, au participat doar candidaţii care au obţinut note peste 7 la examenul de Titularizare şi la inspecţiile la clasă, de data aceasta vor fi prezenţi şi cei care au reuşit să treacă de nota 5.

Posturile pentru suplinitori s-au înmulţit
Disponibile erau 177 de posturi vacante propuse titularizării şi peste 600 de dascăli cu note care ar fi trebuit să le asigure un loc stabil la catedră. Refuzul multora dintre aceşti candidaţi de a semna contractul pe perioadă nedeterminată a fost acelaşi – postul fiind în mediul rural, nu puteau susţine cheltuielile cu transportul. „Nu accept pentru nimic în lume să merg la ţară. Mai bine mai stau un an suplinitor”, a explicat o tânăra educatoare. „Dacă nu pot preda în oraş, titular sau suplinitor, renunţ! Mai am răbdare… Altfel, ar însemna să nu mai pot merge nici măcar la seminarii şi facultatea este pe primul loc acum”, a continuat un debutant. Deoarece nu au fost ocupate toate posturile alocate pentru titularizare, acestea se vor alătura automat celor 1.251 disponibile pentru suplinire. Ca şi în anii precedenţi, predomină instituţiile şcolare din mediul rural, fiind 727 de posturi. De asemenea, cele mai multe şanse au învăţătorii şi educatorii, aceştia fiind predominanţi în lipsurile de personal din învăţământul preuniversitar.
Pe de altă parte, peste 17% dintre cei care au susţinut examenul pe 21 iulie nu vor mai avea dreptul de a se prezenta în faţa elevilor în anul şcolar 2014-2015, nereuşit să treacă de pragul notei 5. 

***1.251-    Acesta este numărul de posturi şi catedre vacante din învăţământul preuniversitar au fost propuse pentru suplinire; dintre acestea, 727 sunt în mediul rural şi 524 la oraș.

Sursa:evenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Examene si pentru cei mici

Redacția

Se dă startul activităților de la Clubul Copiilor din oraș. Iată când este deschiderea oficială

Ema Roman

Tânăr de la “Sadoveanu”, în echipa Consiliului Naţional al Elevilor. Cum a reuşit!

Ema Roman
Încarcă...