RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Probabilitatea ca AI să distrugă umanitatea este 99,9% – Scenariul pesimist lansat de un cercetător american. Ce spune Chat GPT 4.0 despre riscurile Inteligenței Artificiale

Pe măsură ce Inteligența Artificială avansează, apar și contestatarii ei. Unii cercetători ai subiectului lansează avertismente alarmante, alții o consideră un simplu instrument.

Realizatorul de podcasturi Lex Fridman a declarat într-un episod recent că majoritatea specialiștilor în domeniul AI cu care vorbește estimează că probabilitatea ca inteligența generală artificială să distrugă în cele din urmă umanitatea este între 1 și 20%.

Predicția variază în funcție de modul în care întrebi, spune el. De exemplu, un studiu recent realizat cu 2.700 de cercetători în domeniul inteligenței artificiale a indicat că există doar 5% șanse ca inteligența artificială să ducă la dispariția oamenilor.

Dar Fridman a spus că este important să discutăm cu oamenii care estimează o probabilitate mult mai mare ca AI să elimine oamenii, scrie Business Insider.

  

Astfel l-a invitat la podcastul său pe cercetătorul în domeniul AI Roman Yampolskiy, care i-a oferit cel mai pesimist scenariu: 99,9% ca AI să distrugă umanitatea în următoarea sută de ani.

Cercetătorul în domeniul AI predă informatică la Universitatea din Louisville și tocmai a publicat o carte intitulată „AI: Unexplainable, Unpredictable, Uncontrollable”.

Podcastul a strâns în câteva zile peste o jumătate de milion de vizualizări.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Restricţiile de noapte de pe Autostrada Soarelui, ridicate, după finalizarea lucrărilor

Redacția

Schimbari importante la RCS&RDS de la 1 ianuarie 2013

Redacția

Danemarca caută modalități de a limita accesul flotei rusești de petroliere fantomă

Redacția
Încarcă...