NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi arțăgos pe Facebook, după ce o pășcăneancă a acuzat subfinanțarea școlilor!

În prag de alegeri locale, primarul Dumitru Pantazi nu-și mai poate stăpâni nervii atunci când este întrebat despre treburile orașului. Dacă în ședințele de Consiliu Local, scenele în care primarul bate cu palma în masă sau strigă în microfon în clinciurile cu adversarii săi politici, pe Facebook acesta evita până acum astfel de contre.

Luni însă, acesta a avut o discuție în contradictoriu cu o internaută ce a postat un comentariu negativ la un text în care primarul Dumitru Pantazi susține că școlile sunt finanțate corect de la bugetul local.

„Am răspuns permanent solicitărilor venite din partea școlilor, prin alocare de fonduri suplimentare pentru investiții, dotări, reparații curente, competiții, concursuri și proiecte în desfășurare. De când sunt primar școlile nu au înregistrat datori la utilități sau către alți furnizori. Banii prin finanțarea complementară acoperă cheltuielile. Vorbim aici de 2,4 milioane de lei, anual. Banii alocați sunt gestionați de directorii instituțiilor educaționale.De exemplu, anul trecut peste 2,5 milioane de lei s-au investit în centrale termice și rețele pentru toate școlile, dintre care 1,5 milioane de lei s-au acordat pentru achitarea facturilor la gaz”, a scris primarul Dumitru Pantazi pe rețeaua de socializare.

O tânără mămică l-a întrebat pe primar dacă școlile sunt finanțate de ce părinții trebuie să dea bani pentru renovarea sălilor de clase și pentru cumpărarea de consumbile.

„Și atunci noi părinții de ce am renovat toate clasele din școlile din oraș? De ce cumpărăm pana și hârtia igienica, săpun… Etc??!?”, a fost întrebarea pășcănencii.

Fără a explica situația cu care se confruntă toți părinții la începutul școlii sau grădiniței, dar și pe parcursul anului școlar când trebuie să achite paza unităților de învățământ, primarul Dumitru Pantazi s-a grăbit să o acuze pe tânăra mamă ce este pusă de cineva pentru a comenta pe pagina sa de socializare.

„Sunt alături prin toate demersurile ce le pot face, conform legii! Dvs cum credeți că funcționează o Primărie, administrația locală? Aveți idee sau sunteți pusă pentru comentarii și acest lucru este cel mai ușor de făcut. Ca și vânzătoare, stiți doar că trebuie să luați și să dați restul, acolo unde este cazul. Aici este vorba despre altceva! Discuțiile despre câți bani vă cere școala să dați și să schimbați trebuie sa le purtați acolo. Eu sunt prezent în școli și instituții de învățământ”, a acuzat primarul Dumitru Pantazi.

Reamintim că școlile sunt în directa administrare a Primăriei și aceasta are obligația de a efectua toate lucrările de reparații și întreținere a clădirilor astfel ca actul educațional să se desfășoare în condiții optime.

loading...
Advertisements

Related posts

0232/76.23.00, interior 138, număr în Primăria Pașcani unde puteți sesiza Protecția Consumatorului. Cursuri de informare pentru agenți economici și punct de lucru permanent la Biroul de Metrologie

Marius Parteni

Furnizarea apei va fi întreruptă în Mogoșești Siret. Presiune scăzută în Tg. Frumos

Redacția

Primăria Pașcani angajează consilier juridic

Redacția
Încarcă...