RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pentru co-finanțarea PIDU, consilierii au aprobat contractarea unui împrumut dublu față de cel cerut de administrația Crăciunescu

Proiectul de hotărâre al primarului Dumitru Pantazi, prin care municipalitatea va contracta un împrumut de 8 milioane de lei pentru co-finanțarea proiectelor din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, a fost adoptat în ședința de astăzi cu toată împotrivirea consilierilor liberali și abținerea consilierilor PPDD. 

Liberalul Dorin Nechifor a protestat împotriva valorii foarte mari cu care se îndatorează municipalitatea și a reamintit opoziția consilierilor PSD la intențiile de împrumut ale fostului primar, Grigore Crăciunescu. „În trecut s-a discutat mult și s-a venit cu multe propuneri privind contractarea unei finanțări. O parte dintre dvs, consilierii PSD, au fost împotriva propunerii noastre. Ne-ați aprobat 4 milioane pentru care ați pus multe condiții (să achităm datoria RAGCL, arieratele, etc). Acum veniți și cereți 8 milioane. Noi, consilierii PNL, considerăm că este o sumă foarte mare și ne îndatorăm foarte mult. Noi suntem de acord doar cu suma de 4 milioane”, a spus Nechifor.

În replică, primarul Dumitru Pantazi a justificat din nou voturile negative ale consilierilor social-democrați din legislativul anterior prin lipsa de transparență în ce privește cheltuirea banului public. El a menționat că aparatul de specialitate pregătește deja caietul de sarcini pentru licitația ce va avea loc între băncile care vor dori să împrumute Pașcaniul cu această sumă.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Partidele politice, instituțiile publice și societăți comerciale, printre marii debitori ai RAGCL Pașcani (DOC)

Marius Parteni

Andrei Rîznic a demisionat din Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Municipal Pașcani

Răzvan Grecu

Românii îşi vor putea schimba furnizorul de energie electrică și gaze mai ușor, în doar 24 de ore

Redacția
Încarcă...