NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi, reacție prudentă pe subiectul întreruperii apei! Pașcănenii amenințați de ApaVital!

Reacție prudentă a primarului municipiului, pe marginea subiectului care are legătură cu întreruperea apei, restricționarea programului pe timp de noapte și amenințările din partea operatorului că vom rămâne fără investiții dacă nu se aprobă majorarea prețului de la 1 iulie.

Problemele au apărut din dimineața zilei de 10 iunie. Atunci, reprezentanții operatorului județean au anunțat că nu mai pot asigura apă din puțurile de captare de la Moțca, invocând lipsa apei, ruperea digurilor și alte cauze naturale.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani, precizează:”Dragi pășcăneni, după cum știți în cursul zilei de miercuri, 10 iunie 2020, Apavital, operatorul nostru pentru serviciile de apă și canalizare, a sistat furnizarea apei pe timpul zilei. Am luat legătura imediat cu cei din conducerea operatorului, căreia i-am cerut explicații și lămuriri cu privire la cauzele acestui eveniment nedorit. Dat fiind anunţul publicat că apa potabilă va fi oprită pe parcursul nopţilor, până pe 21 iunie, am solicitat conducerii se facă toate demersurile posibile pentru reluarea furnizării apei în regim non-stop cât mai rapid. Situaţia a fost remediată de duminică şi am primit garanții că lucrurile sunt sub control și promisiunea că au fost luate toate măsurile pentru furnizarea neîntreruptă şi cu presiunea potrivită”.

Administrația locală susține că a transmis o solicitare scrisă pentru a obține informații clare.”În plus, am solicitat și în scris, printr-o adresă oficială expediată operatorului, explicații detaliate cu privire la cauzele care au dus la această situație. Răspunsul pe care il vom primi va fi adus la cunoștința membrilor Consiliului Local, în Şedință de Consiliu Local care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, dar mai ales dumneavoastră cetăţenilor”.

 Nici un cuvânt legat de activitatea suspectă din incinta puțurilor de captare a apei.

În aceeași ședință de care vorbește primarul municipiului, pe ordinea de zi se regăsește și proiectul cu privire la majorarea prețului apei de la 1 iulie 2020. Noul tarif este mai mare cu aproape un leu. Pe marginea acestui subiect, ApaVital amenință că municipiul ar putea rămâne fără investițiile de 25 milioane de euro, dacă prețul apei nu crește. Acest tip de mesaj este promovat pe rețelele de socializare de Gheorghe Vlasie, sub pretextul respectării legii și creditului ce trebuie dat calculelor experților.

loading...
Advertisements

Related posts

Cum a încercat primarul Dumitru Pantazi să cumpere societatea civilă: Ion Moțatu a fost momit cu un loc de muncă în administrația publică!

Oana Cordoneanu

Ludovic Orban: Măștile, obligatorii de la 15 mai. Vor exista sancțiuni pentru cei care nu le poartă

Redacția

Cod Galben de ninsoare! Angajații Primăriei acționează pentru a curăța de zăpadă drumurile din oraș și suburbii

Redacția
Încarcă...