RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi a fost achitat!

 

Decizie de ultimă oră în dosarul „Perla Neagră”! Judecătorii Tribunalului Iași au decis astăzi să devanseze cu o zi data pronunțării soluției în dosarul amintit! Primarul Dumitru Pantazi a fost găsit nevinovat de judecători, după ce procurorii DNA l-au acuzat de fapte de corupție cu privire la emiterea unei autorizații de construire.

  

 

Conform dispozitivului publicat pe portalul instanțelor din România, http://portar.injust.ro , magistrații ieșeni au decis că primarul Dumitru Pantazi nu este răspunzător de niciuna dintre faptele de care a fost acuzat de procurorii DNA. Magistrații au reținut că Dumitru Pantazi este de profesie agronom și că acesta are doctoratul în reproducerea bovinelor, activități ce nu au, „în mod vădit de a face cu administrarea unui municipiu”!

Judecătorii au admis astfel tocmai apărarea lui Pantazi, care prin avocatul său a transmis la ultimul termen de judecată că el nu poate să aprecieze legalitatea unui act pe care-l semnează deoarece este inginer agronom.

Instanța a mai arătat, în minuta publicată pe http://portar.injust.ro , că funcționarii publici din apăratul de specialitate al primarului poartă întreaga responsabilitate în acest dosar. Mai mult, magistrații au recomandat ca din funcția de primar, Dumitru Pantazi să semneze acte ce au legătura doar cu pregătirea sa profesională, „de exemplu: cereri privind asistarea medicală a fătării sau inseminării artificiale a bovinelor”.

Sentința celorlalți funcționari publici implicați în dosar va fi publicată la data anunțată de 2 aprilie. Graba magistraților în pronunțarea achitării în cazul primarului Dumitru Pantazi a fost justificată de tradiția zilei de 1 aprilie J .

 

Related posts

Majorarea cu 12% a salariilor funcţionarilor publici, dezbătută în şedinţa de săptămâna viitoare

Ema Roman

Utilizatorii de la case, somați de ApaVital! Riscă să rămână fară apă, dacă nu-și mută branșamentele

Ema Roman

„Aleea Plozilor” – primul strat de asfalt a fost turnat, după lucrările demarate!

Marius Parteni
Încarcă...