NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi, merge la Tribunal la fel de des ca la serviciu

Dumitru Pantazi a avut ieri un nou termen al procesului în care e acuzat de acordarea unui teren către un om de afaceri printr-un lung şir de falsuri şi abuzuri. El este judecat şi într-un dosar instrumentat de DNA, alături de unii parlamentari.

 

Edilul-şef al municipiului Paşcani s-a prezentat ieri la un nou termen al procesului în care este judecat pentru fapte asimilate celor de corupţie. Dumitru Pantazi este judecat în acest dosar alături de mai multe persoane, printre care şi funcţionari ai primăriei. Primele termene ale procesului s-au amânat din cauza unor cereri de abţinere ale unor judecători, dar şi ca urmare a unor solicitări venite din partea inculpaţilor.

  

Dumitru Pantazi este judecat pentru abuz în serviciu. Potrivit procurorilor anticorupţie, în anul 2011 Primăria Paşcani a derulat o licitaţie publică privind concesiunea unui teren de 15 metri pătraţi, ce a fost câştigată de firma Perla Neagră SRL. Patronul acesteia, Emilian Oneaţă, împreună cu Vasile Bodnar şi arhitectul Alexandru-Dorin Curelaru, a de­pus la Primăria Paşcani o cerere pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru un fast-food. În documentaţia depusă la Primărie se menţiona că terenul pe care avea să fie construit fast-foodul ar fi avut o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, aspect fals, spun anchetatorii.

„În perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de Primar al Municipiului Paşcani, împreună cu inculpaţii Zuzan Mircea şi Prisecaru Ovidiu-Ci­prian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au semnat o autorizaţie de construire, în condiţiile în care nu exista acordul scris, dat în formă autentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate (formă cerută de dis­poziţiile actelor normative în vigoare şi prevăzută şi în certificatul de urbanism afe­rent emis de Primăria Municipiului Paşcani). Autorizaţia de construire a fost întocmită de către inculpata Serghiuţă Elena, cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus în circuitul de semnare“, au precizat procurorii DNA.

Aceeaşi Serhiuţă, spun procurorii, ar fi făcut menţiuni false în documentaţia tehnică aferentă autorizaţiei de construire, pe care a antedatat-o.

Pantazi mai este judecat într-un dosar, instrumentat de DNA, în care este acuzat că ar fi beneficiat de o serie de hotărâri ale CL Paşcani, pentru ca firma sa să nu plătească o datorie. În acel dosar a fost trimis în judecată şi fostul deputat Neculai Răţoi, decedat între timp, dar şi senatorul Florin Constantinescu.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

RAGCL arată cu degetul către ApaVital pentru slaba presiune a apei din instalațiile blocurilor cu mai multe etaje

Marius Parteni

Explicațiile șefilor de la ApaVital pe marginea avariei din prima zi de Paști. Pantazi nu are nimic de spus!

Marius Parteni

Primăria scoate la licitație 307 ha de pășune. Proprietarii de animale invitați la licitație

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site