RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Veniturile din chirii vor trebui declarate în cel mult 30 de zile

Persoanele care obţin venituri din chirii trebuie să depună la Fisc, în maximum 30 de zile de la înheierea contractului de închiriere a imobilului, Declaraţia 220 privind venitul estimat sau norma de venit, odată cu înregistrarea contractului la ANAF, fiind obligatorie încheierea unui astfel de contract dacă proprietarul încasează bani din cedarea dreptului de folosinţă asupra imobilului, a anunţat marţi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. 

Proprietarii trebuie să înregistreze contractul la ANAF cu actul în original.

Venitul brut din chirii reprezintă sumele stabilite prin contractul încheiat între părţi, pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării acestora. Acesta se majorează cu valoarea cheltuielilor care revin în sarcina proprietarului, dacă sunt efectuate de chiriaş. Venitul net în acest caz se stabileşte în sistem real, la opţiunea contribuabilului, pe baza datelor din contabilitate sau prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut şi a contribuţiiilor de asigurări sociale de sănătate datorate. Contribuţiile de asigurări sociale de sănătate se deduc de către Fisc. Pentru recunoaşterea deductibilităţii cheltuielii stabilite forfetar, proprietarul nu este obligat să prezinte organului fiscal documente justificative.

  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Plaje în România: Locuri sălbatice și moderne în care să mergi vara asta

Redacția

Oficial: 81.000 români cu venituri lunare de peste 25.000 lei. Foarte mulţi în Poliţie şi Armată

Redacția

Managerul Spitalului Municipal şi-a motivat bugetul pentru 2018! Costică Pânzaru a apărat instituţia pe care o conduce: “Spitalul are excedent pentru că a făcut economii”

Ema Roman
Încarcă...