RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Primarul atacă iar funcționarii: Anchetă administrativă în cazul unui sechestru de 120 mii lei

Primarul municipiului Pașcani a anunțat astăzi că a declanșat o anchetă administrativă în cazul unui incident în care bugetul local este prejudiciat cu 120 mii lei. Suma reprezintă un abonament lunar neachitat din anul 2008 de către executivul condus de Grigore Crăciunescu pentru un site pe internet unde trebuiau publicate informații despre Pașcani.

Contractul a fost încheiat în data de 5 mai 2008 de Primărie cu societatea Impact Com SRL din Toplița. Actualul primar susține că atunci când Grigore Crăciunescu a fost ales a solicitat rezilierea contractului cu societatea din Toplița.

 

  

După ședința de astăzi a legislativului local, actualul primar a explicat problema: ”Există o hotărâre definitivă care ne obligă să achităm o sumă de 120 mii lei. Nu a fost achitat abonamentul lunar din anul 2008. Am înțeles că fostul primar a solicitat rezilierea contractului. Se pare că, pe timpul procesului, Primăria nu a fost apărată corect, ba chiar sunt suspiciuni că nimeni nu s-a prezentat la procese. De aceia, în luna ianuarie, am solicitat o anchetă administrativă să vedem din vina cui s-a ajuns la acest prejudiciu. Zilele acestea trebuie să primesc un răspuns”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.

 

Despre ce este vorba?

 

În primăvara anului 2008, după ce Pașcaniul ajunsese pe televiziunile naționale deoarece pe site-ul instituției apăreau trimiteri către site-uri ce aveau conținut pornografic, administrația Rățoi a luat hotărârea de a-și face un site propriu, renunțând astfel la pagina www.pascani.ro ce găzduia informațiile oficiale ale Primăriei, înregistrată pe firma SICME SRL.

 

Astfel, a apărut domeniul www.pascani.senap.ro furnizat și preinstalt de către Impact Com SRL. Contractul începea de la data de 5 mai 2008 și se întindea pe 5 ani, având niște condiții foarte stricte. Mai exact, dacă beneficiarul vroia să rezilieze acest contract unilateral, trebuia să achite valoarea totală a contractului care se ridica la aproximativ 10.000 de euro.

 

Interesant este că astăzi nimeni din Primărie nu a știut să explice ce prevede acest contract, autoritățile neavând nici măcar habar de existența paginii de internet create de firma din Toplița. Reporterii noștri au reușit identificarea acesteia în câteva minute folosind motorul de căutare Google și au constat astfel că prestatorul de servicii și-a făcut totuși treaba pentru care a fost plătit, vina aparținând Primăriei care nu a folosit noua pagina web, conform contractului în vigoare.

 

O altă întrebare la care Administrația Publică ar trebui să răspundă este cum de s-a putut face o altă achiziție publică pentru un serviciu care deja exista?

 

 

Pantazi se plânge de angajați

 

În scurta discuție cu presa de pe hourile Primăriei, primarul i-a atacat pe funcționari. El nu înțelege cum o parte din angajații municipalității nu au apărat interesul municipiului: ,,Bun, nu a știut primarul, dar funcționarii? Cum s-au lăsat așa? Aștept acum rezultatele anchetei pentru a vedea cine este vinovat. În termen de 60 de zile, firma dorește să își recupereze banii. Trebuie să uzăm și noi de toate căile de atac”, a mai spus primarul.

 

Pantazi mai susține că încă apar facturi pentru o serie de lucrări neachitate, pe care, spune el, Primăria nu le va plăti.   

 

Related posts

PNL a rupt alianța cu PMP. Marius Pintilie:”Domnul Olariu face un joc dublu” (VIDEO)

Irina Gherasim

Pintilie îl somează pe Pantazi pe subiectul RAGCL! “Să le spunem oamenilor adevărul”!

Marius Parteni

Portretul unuia dintre cei mai tineri viceprimari, din județul Iași. „Mă urc pe camion şi deszăpezesc”

Redacția
Încarcă...