NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ce-nsemna să fii medic în Imperiul Roman

Ieri, 12 februarie 2013, la ora 17.30, la Casa de Cultură din Paşcani a avut loc prelecţiunea pe tema ,,Medicii, pacienții și sistemul medical în Imperiul Roman’’. Ideea s-a axat mai mult pe statutul medicilor în Roma imperială, dar şi în Roma preimperială, începând cu Hipocrates, primul mare medic al omenirii.

Subiectul, prezentat sub forma unei conferințe publice, de către Dumitru Dan Aparaschivei, doctor în istorie, a avut ca suport media o prezentare în PowerPoint cu diferite imagini din perioada respectivă.

Sala de conferinţe, de la etajul I al Casei de Cultură, s-a dovedit a fi neîncăpătoare, reunind atât păşcăneni care lucrează în sistemul medical, cât şi pe aceia care lucrează în alte domenii, precum: farmacie, învăţământ şi privat.  

  

Bolile din perioada respectivă şi tratamentul aferent acestora nu au făcut obiectul discuţiei decât la sfârşit, când unii participanţi curioşi i-au adresat doctorului în istorie unele întrebări. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Aproximativ 2000 de contestații la BAC în județul Iași

Redacția

Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” la concursurile școlare

Redacția

Rezultatele celei de-a V-a ediții a concursului național EUROSCOLA 2012/ 2013.Colegiul „Sadoveanu” se află printre câștigători, un grup de elevi va merge la Strasbourg

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site