NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarii PSD revoltați pe Nichita. Printre ei și edilul Pașcaniului

Situatie tensionata in organizatia judeteana a Partidului Social Democrat unde alesii locali, in special primarii, sunt pe zi ce trece din ce in ce mai nemultumiti de actuala conducere a organizatiei.

Primarii oraselor, municipiilor si comunelor din judetul Iasi sunt nemultumiti in special de presedintele organizatiei, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, caruia ii reproseaza ca a neglijat in totalitate problemele alesilor locali. Primarii social-democrati se simt „incalecati” de liberali. Astfel, acestia sustin ca primarii liberali primesc mai multe fonduri atunci cand se fac rectificari bugetare la nivel guvernamental si la nivelul administratiei judetene. In plus, primarii ii reproseaza lui Nichita ca nu obtin nici un fel de sprijin atunci cand incerca sa-si recompenseze militantii din campaniile electorale si sa-i puna in functii disponibile la nivel local in unele institutii (trezorerii locale, ocoale silvice, sefia unor unitati de invatamant etc). Mai mult, primarii spun ca numai liberalii reusesc sa-si impuna oameni in institutii publice. Tonul revoltei a fost dat de primarul din Harlau, Constantin Cernescu care sustine ca la nivelul structurilor decocentrate din oras sunt mai multi oameni impusi de PDL si PNL decat social-democrati.

„Daca mai continuam in ritmul asta eu imi dau demisia din partid. Cand ai o problema de rezolvat pe linie de partid si ai nevoie de sprijin presedintele Nichita te trimite la un vicepresedinte. Dupa aceea nu se mai rezolva nimic. Parca nici nu fac parte din PSD. Am o echipa de oameni langa mine care trebuie recompensati. Eu nu reusesc sa pun un director de gradinita in orasul acesta. Pun directori de la liberali, de la PDL, numai de la PSD nu se pot pune. La Iasi avem inca pe functii la directiile deconcentrate directori de la PDL. Eu daca plec din partid, oamenii ma aleg si independent”, a spus Constantin Cernescu, primarul orasului Harlau.

  

Nemultumiri similare au fost exprimate si de primarii de la Targu Frumos si Pascani. „In campanie ne-am bucurat ca in orasele si municipiile din judetul Iasi au iesit primari PSD. Dupa aceea noi, primarii din Harlau, Pascani si Targu Frumos nu am mai fost ajutati cu nimic. „Suntem buni numai cand vin alegeri si partidul are nevoie de voturi. Dupa aceea nu ne mai cauta nimeni din conducerea organizatiei judetene sa ne intrebe cu ce ne poate ajuta, cum ne poate sprijini. Avem probleme si cand trebuie sa sustinem un director de scoala, parca liberalii ar fi singuri la guvernare”, a spus Ioan Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos.

Banii se duc numai la liberali

Principala nemultumire a primarului municipiului Pascani se refera la modul de distribuire a fondurilor la nivel judetean. De altfel, toti primarii social-democrati spun ca Adomnitei a ajuns sef peste Consiliul Judetean in primul rand cu ajutorul primarilor PSD si dupa aceea le-a intors spatele. Primarii PSD, spun ca la fiecare rectificare bugetara care se opereaza la nivelul administratiei judetene se aloca in primul rand bani pentru primarii PNL.

„Eu de la Consiliul Judetean nu am primit nici un leu. Parlamentarii PSD fac si ei ce pot, ne ajuta cu sfaturi”, a spus Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani.
Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache a fost dintotdeauna una dintre cele mai active voci din organizatia social-democratilor si nu de putine ori l-a infruntat pe Gheorghe Nichita. Mihalache crede acum ca daca sefii PSD nu-si schimba atitudinea organizatia se va indrepta catre dezastru. „Nu am primit nici un leu de cand suntem la guvernare. Oamenii ma intreaba cand ma intalnesc: «Domnule primar, acum este USL la guvernare, esti la putere, ce aduci in comuna». Nu am ce sa le spun. Cum sa ne respectam promisiunile fata de electorat daca nu suntem sprijiniti. Noi primarii suntem buni numai ca masini de vot, am muncit la referendum, la parlamentare. Sa se respecte programul de guvernare. Bazinul electoral al PSD este in mediul rural. Nu era prevazuta in programul de guvernare introducerea impozitului pe venitul agricol. Banii acestia care ii platesc taranii sub forma de impozit trebuie sa ramana in comune, sa fie reinvestiti de tinerii fermieri”, a spus Mihai Mihalache.

Si primarul comunei Dobrovat, Catalin Martinus crede ca neglijarea promisiunilor facute electoratului va duce la rezultate electorale dezastruoase pe viitor. „Ne-au determinat sa facem tot felul de promisiuni sa castigam alegerile. Am creat fiecare primar niste asteptari la nivel local si acum ne simtim ca-n opozitie. La nivelul PSD Iasi nici macar nu se comunica cu noi, nu mai are nimeni nevoie de noi primarii”, a spus Catalin Martinus.

cititi articolul complet pe www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Fiecare cu artiștii lui: “Poveste de Crăciun” la Pașcani, în regia PSD și PNL

Marius Parteni

Lucrări de plombare în bătaie de joc! Lucrări de plombare cu care se laudă primarul!

Marius Parteni

SC ECO SALUBRITATE angajează persoană pentru postul de control financiar de gestiune

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site