RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Salariile angajaților din Primăria Municipiului Pașcani cresc cu 10%! Anul trecut majorarea a fost de 25%!

Angajații Primăriei Municipiului Pașcani și cei ai instituțiilor din subordinea Consiliului Local ar putea avea salarii mai mari de la 1 iulie. Propunerea a fost făcută de primarul Marius Pintilie, care a inițiat în acest sens un proiect de hotărâre care va fi dezbătut de aleșii locali în ședința care va avea loc joi, 30 iunie.

Dacă proiectul va obține cele 10 voturi necesare, atunci salariile angajaților se vor majora cu 10%. Procentul este însă unul mai mic decât solicitarea făcută de SINDPRIM Pașcani, sindicatul care reprezintă interesele angajaților din primărie.

Conform minutei încheiate la finalul unei întâlniri dintre primarul Marius Pintilie și structura de conducere a sindicatului, angajații primăriei doreau o majorare de 20%, în timp ce edilul șef dorea să acorde o mărire de maxim 8%.

În urma negocierilor procentul a fost stabilit la 10%, ceea ce va crește salariile cu sume cuprinse între 300 și 1.000 de lei, din care se vor reține dările la statul român. În prezent cel mai bine plătit angajat al Primăriei Municipiului Pașcani, după primar, viceprimar și administrator public, este secretarul general Irina Jitaru. Aceasta avea un salariu brut de 10.000 de lei, iar după majorare va primi 11.000 de lei.

  

Anul trecut salariile angajaților din Primăria Municipiului Pașcani au fost majorate cu 25%, iar impactul bugetar a fost de 150.000 de lei pe lună.

Related posts

De luni, noile semafoare din Pașcani vor funcționa

Diana Marcu

Probleme pentru concesionarea serviciului de iluminat public! Nu au fost prevăzuți bani pentru comisioanele creditului furnizor!

Răzvan Grecu

Pregătiri în toi pentru Zilele Oraşului. Administratorii parcurilor de distracţii îşi fac loc pe zona pusă la dispoziție

Teona Gherasim
Încarcă...