NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria vrea să scape de povara reabilitării unor străzi cedând fără argumente clare administrarea lor

Executivul local vrea să scape de administrarea unor străzi din municipiul Pașcani, pentru a fi reabilitate din fonduri, altele decât cele de la bugetul local. Drept urmare pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local ce va avea loc vineri, 29 martie, se regăsesc două proiecte în acest sens. Unul dintre ele privește transmiterea administrării unei porțiuni de drum de la Consiliul Local la Consiliul Județean, iar o alta la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri.

 

 La Consiliul Județean ar urma să ajungă segmentul de stradă care traversează Ștefan cel Mare și Sfânt, Moldovei parțial și Dragoș Vodă, în timp ce în grija Ministerului pentru Proiecte de Infrastructură de Inters Național și Străine ar trebui să intre strada Grădiniței, Crinilor și Moldovei parțial.

 

Ambele însumează peste 7 kilometri de stradă, ce tranzitează municipiul Pașcani. Dumitru Pantazi, primarul municipiului, a declarat astăzi ziariștilor noștri faptul că a recurs la acest demers ca urmare a unor promisiuni ale deputatului Neculai Rățoi. Primarul crede pe jumătate în aceste vorbe. Mai exact el a declarat că nu se așteaptă să primească fonduri de la Consiliul Județean, dar speră la finanțare pentru porțiunea care trece la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.       

 

Pantazi a conștientizat că are și o problemă atunci când vine cu acest proiect în Consiliul Local. Întrebat dacă votul dat de consilieri pe aceste proiecte nu ar încurca planurile de reabilitare a străzilor gândit de autorități pentru această primăvară, edilul local a devenit mai atent. El a spus că nu vor fi probleme până la apariția hotărârii de Guvern prin care se va face trecerea cât și semnarea protocolului de predare primire.Domnul Rățoi a spus că a discutat la Ministerul pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine pentru a obține o finanțare. Cât privește segmentul care ar trebui să treacă la Consiliul Județean i-am spus secretarului să se intereseze dacă este posibil acest lucru, să îl preia. Cred că va rămâne tot la noi în administrare”, a explicat Dumitru Pantazi.  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Costăchescu anunță că renunță la sicriele din față Gării și acuză că Primăria vrea să desființeze 10 locuri de muncă!

Răzvan Grecu

Sondaj: Care ar trebuie să fie prioritățile administrative ale anul 2019?

Marius Parteni

Restricții de circulație rutieră în centrul municipiului Pașcani!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site