NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Harta oficială a municipiului: exemplu de cum prostesc străinii administrațiile locale

Indiferent cine e la putere, stânga sau dreapta, în România, mai mereu se găsește câte o firmă străină care să facă bani pe naivitatea autorităților. Dacă până acum pășcănenii au avut de tras doar cu investitorii străini de la fabrica de zahăr, acum au un nou motiv să se minuneze de ce îi duce mintea pe cei care conduc municipiul.

 

  

O firmă din Cluj cu acționariat austriac, Schuber & Franzke, a reușit performanța de a prosti doi primari: pe liberalul Grigore Crăciunescu și pe pesedistul Dumitru Pantazi. Ambii au fost de acord să implice municipiul în editarea unei așa zise hărți oficiale a localității.  Așa cum am arătat în alt articol, respectiva harta este de fapt o adaptare a Google Maps, plină de erori, și pe care, de altfel, oricine are un laptop sau un telefon mobil o are la îndemână gratuit în 2 secunde de la Google. Cu toate acestea administrațiile Crăciunescu și Pantazi s-au arătat foarte entuziaste la propunerea firmei din Cluj, cel mai probabil din ignoranță față de tehnică și de ce nu din dorința de a mai bifa în agenda lor electorală încă un obiectiv realizat.

Mai mult, deși ambii primari și-au dat acordul de a se folosi însemnele municipalității pe această hartă, fără ca în prealabil să aibă votul Consiliului Local în spate, ei au emis și scrisori către directorii de firme din Pașcani cărora le cereau să cumpere spațiu publicitar în harta oficială a municipiului.

“Ne-ar bucura să ne sprijiniți proiectul prin publicarea unui anunț publicitar al firmei dumneavoastră. În acest scop, vă va vizita consultantul firmei Schubert & Franzke, domnul Vasile Donci și vă va da toate detaliile. Vă mulțumim anticipat pentru susținerea proiectului și vă urez mult succes în activitatea pe care o desfășurați”, transmitea atât primarul Grigore Crăciunescu cât și primarul Dumitru Pantazi firmelor din Pașcani.

 Ori, ca și director de firmă, când te roagă primarul să ajuți municipalitatea într-un proiect, iar tu ai afaceri sau nu cu acea Unitate Administrativ Teritorială (concesiuni, închirieri, etc), stai să te gândești de două ori înainte să refuzi. Carl Dabala, directorul vânzări Schubert & Franzke, chiar s-a plâns, într-o discuție telefonică,  că nu prea a găsit doritori de publicitate în municipiu și că mulți dintre cei care au plătit astfel de spații publicitare au făcut-o dintr-un patriotism local de a ajuta municipiul să aibă o hartă.

Doar că , după cum am explicat mai sus aceasta exista deja și era gratuită pe internet de la Google, însă așa cum deja ne-am obișnuit în România furatul căciulii e sport național.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Maidanezii terorizează pășcănenii! Primăria spune că își face treaba!

Marius Parteni

Primăria Pașcani a reluat programul de audiențe

Iulia Atodiresei

Primăria Miroslovești angajează referent Compartiment Financiar contabil

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site