NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria va înființa parcări rezidențiale. Rezervarea lor se va face în urma unei licitații!

Pășcănenii care locuiesc la blocuri și au mașini, vor putea șă-și rezerve un loc de parcare în apropierea imobilului. Consilierii locali au aprobat un regulament al locurilor de parcare rezidențiale în urmă cu câțiva ani, însă punerea sa în practică a întârziat.

Acum, noua administrație publică vrea să înființeze un Serviciu de Administrare a Parcărilor și să organizeze licitații pentru ca cei care își doresc să aibă un loc de parcare rezervat în fața locuinței să o poată face.

Conform primarului Marius Pintilie, în zonele unde se vor amenaja sensuri unice, una din cele două benzi va fi transformată în locuri de parcare. Acestea vor fi delimitate, numerotate și date în administrarea serviciului înființat în acest sens.

„Vom începe cu amenajarea parcărilor rezidențiale. Pășcănenii vor avea posibilitatea să participe la o licitație pentru a-și rezerva un loc de parcare în proximitatea locuinței sale, așa cum se întâmplă la Iași, la Piatra Neamț, la Roman și în alte orașe. Când vii acasă știi că te așteaptă locul de parcare. Nu plătești spațiul, terenul, ci rezervarea locului de parcare. În acest sens este un regulament aprobat în Consiliul Local, în urmă cu trei ani de zile, care însă nu s-a pus în aplicare. Noi anul acesta vrem să începem acest lucru. Vom înființa un serviciu în cadrul Primăriei care va administra aceste parcări. Ușor, ușor, parcările rezidențiale vor fi amenajate în toate zonele din Pașcani, acolo unde sunt necesare. Din taxa de rezervare o parte din bani se vor folosi pentru amenajarea locurilor de parcare. În zonele unde vom face sensuri unice, pe una dintre cele două benzi vom delimita locuri de parcare, numerotate”, a declarat primarul Marius Pintilie.

  
Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada 1 Decembrie din orașul Târgu Frumos

Teona Gherasim

O societate comercială din Pașcani a consumat 3 mc de apă, dar a fost pusă să plătească o sumă mult mai mare!

Răzvan Grecu

Drumurile județene care vor fi modernizate în acest an

Redacția
Încarcă...