RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani forțează CJ să demareze licitația pentru “Lapte și Corn”. Pantazi trimite săgeți către Maricel Popa!

 

 

PSD și PMP nu și-au asumat prin vot demararea procedurilor privind achiziția produselor din cadrul programului “Lapte și Corn” în școlile din municipiu. Consilierii PNL Pașcani au votat pentru proiectul de hotărâre, în timp ce primarul a aruncat săgeți către președintele Consiliului Județean.

  

 

 

Inițiativa respinsă astăzi la vot a venit ca urmare a unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, prin care legislativul local trebuia să își asume sau nu demararea procedurilor de organizare a licitației.

“Nu vreți să știți ce îngrijorare este în rândul acelor primari care au organizat licitația pentru atribuire. Acum se lucrează la depunerea documentațiilor pentru avizare. Dacă am fi făcut licitația, riscam să pierdem bani”, a spus Gabriela Nedelcu, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Liberalii nu înțeleg care ar fi fost riscul la care s-ar fi expus municipalitatea, în condițiile în care beneficiarii ar fi fost elevii pășcănenilor.

“Care ar fi fost riscurile, în condițiile în care am avut banii în cont, dar nu i-am cheltuit? Cât am fi pierdut, 300.000 lei, sume de care ar fi beneficiat copiii pășcănenilor”, a spus Marius Pintilie, consilier local PNL.

În discuții a intervenit și primarul Dumitru Pantazi. Acesta a făcut o declarație prin care îl atacă pe președintele Maricel Popa.

“Doar județul Iași a ieșit cu moțul în față să-și asume acest …, să facă această dezordine, mai bine zis în acest mod de lucru în ceea ce privește programul”, a spus primarul Pantazi.

Cel care a decis organizarea licitației pentru atribuirea acestui program de către autoritățile locale a fost forul județean, condus de Maricel Popa. Municipiul nostru a restituit sumele de bani primite în buget anul trecut, astfel că aproximariv 4.000 de elevi nu au beneficiat de „Lapte și Corn„.

Administrația locală ar fi putut evita situația, dacă ținea cont în luna octombrie 2018 de recomandările funcționarilor care fac parte din comisia pentru organizarea licitației.  

Related posts

ADR Nord Est va finanța cu 15 milioane de euro proiectele prioritare ale Pașcaniului

Răzvan Grecu

Consilierii locali au stabilit ca în Centru să se circule cu maxim 30 km/h! Cum comentezi?

Răzvan Grecu

Uzina Electroputere VFU Pașcani, fostă Remar, a fost debranșată ieri de ApaVital!

Răzvan Grecu
Încarcă...