NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria exclude presa locală de la achiziția pentru publicitate în presa locală! (DOC)

Decizie contradictorie a conducerii Primăriei municipiului Pașcani, cu privire la achiziționarea de servicii de publicitate în presa locală. Deși anunță că-și dorește să cumpere astfel de servicii, impune condiții care exclud companiile locale de media.

 La mijloc este vorba despre o sumă de 34.725 de lei, bani destinați publicării de anunțuri de interes public în cotidiene naționale și locale. Anunțul a fost făcut prin intermediul portalului e-licitații, iar prima condiție care elimină companiile locale de media de la această procedură este obligativitatea ca acestea să ofere preț, atât pentru publicarea de anunțuri naționale, cât și pentru cele locale.

  

De altfel, din acest motiv, editorul NewsPascani.com a fost eliminat anul trecut din această procedură, deși pentru publicarea locală a anunțurilor de interes public a oferit cel mai mic preț.

Deși anul trecut, viceprimarul Gabriela Nedelcu a promis că această situație nu se va repeta și în 2018, nu numai că această condiție de a oferi prețuri și pe național, nu a fost îndepărtată, dar în caietul de sarcini a fost introdusă o nouă cerință care exclude definitiv presa locală din această procedură de achiziție.

Mai exact, anunțurile trebuie publicate neapărat în ziare „tipărite pe suport de hârtie”. Numai că, întâmplător sau nu, în Pașcani cotidienele locale nu mai există de câțiva ani, ziarele putând fi citite pe internet, o modalitate mult mai practică și mai ancorată în realitatea zilelor noastre.

Contactată telefonic pentru a explica această situație, Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului, cea care a contrasemnat caietul de sarcini, a explicat că această condiție de ziare tipărite pe suport de hârtie a existat și-n licitația de anul trecut și că ea este prevăzută de lege.

 „Dar nu este neapărat cerința noastră, așa prevede legea. Așa am văzut în niște normative privind publicitatea. Țin minte că această cerință a fost și anul trecut. Nu am făcut eu caietul de sarcini, drept să-ți spun nici nu am avut timp să mă aplec prea mult, pentru că nu stau eu să întocmesc caiete de sarcini. Mi s-a spus că e la fel ca anul trecut” , a explicat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani.

 Doar că lucrurile nu stau tocmai așa. Cele două caiete de sarcini, din 2017 și 2018, diferă doar prin această condiție adăugită „tipărite pe suport de hârtie”, cât despre prevederea legală amintită de viceprimar, Newspascani.com nu a reușit să o identifice în legislația română.  

 Acest fapt, a fost confirmat și de Maria Ungureanu, consiliera primarului Dumitru Pantazi, cea care a întocmit caietul de sarcini.

 „Da știți de ce, pentru că la concursurile de angajare, doamna de la Resurse Umane tot timpul vrea ziarul pentru că trebuie să-l pună în spatele documentației. Și la Patrimoniu la fel, vor pe suport de hârtie, ziarul efectiv să-l aibă acolo”, a spus Maria Ungureanu.

 De altfel, primarul Dumitru Pantazi a comentat și el acest subiect în anul 2017 și a admis că publicațiile din Pașcani nu pot vinde publicitate municipalității, din cauza caietelor de sarcini.

 „Aici aveți dreptate! Prin procedura de achiziții, cumpărarea  acestor servicii de publicitate  s-a făcut prin cerere de oferte, ați văzut cine a câștigat… Nu a obținut nicio firmă din municipiul Pașcani. Noi nu ne putem abate de la Legea achizițiilor publice. Cei care întocmesc caietele de sarcini, au anumite considerente și odată ce sunt puse pe SEAP, oricine poate participa”,  spunea în 2017 primarul Dumitru Pantazi.  

  Menționăm că anul trecut, licitația a fost câștigată de Evenimentul Regional al Moldovei”, care a oferit o sumă mult mai mare pentru publicare de anunțuri locale decât NewsPascani.com. Acest ziar apare doar la trei chioșcuri din Pașcani, într-un tiraj de câteva zeci de exemplare, neavând redacție locală și nici știri locale, dealtfel acesta recomandându-se cititorilor ca fiind regional, nu local.

Prin comparație, NewsPascani.com are în medie peste 5000 de vizitatori unici, cu zile în care ajunge și 18.000.

  Click aici pentru a consulta serviciile de publicitate

 Click aici pentru a consulta caietul de sarcini

 

 

 

Advertisements

Related posts

Primăria a achiziționat un utilaj pentru îndepărtarea zăpezii și curățarea trotuarelor

Marius Parteni

Un nou drum reabilitat in judetul Iasi. Covor asfaltic la Mircesti

Redacția

Slabe speranţe pentru păşcănenii care vin la audienţe cu probleme de fond funciar

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site