NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Prima slujbă oficiată la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Pașcani

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a oficiat sâmbătă 6 octombrie, prima slujbă religioasă la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” din Pașcani, cel mai mare lăcaș de cult din municipiu, aflat în prezent în construcție.

La Sfânta Liturghie oficiată la demisolul bisericii au fost prezenți numeroși preoți, precum și credincioși. La ceremonie au asistat și sute de tineri atât din municipiu, cât și din filialele ATOR prezenți din întreaga regiune a Moldovei, care au venit pentru a participa la cea de-a treia ediție a  „Tânărul Pășcănean”, eveniment  organizat  în contextul Centenarului Marii Uniri.  

Lucrările la Catedrala “Pogorârea Sfântului Duh” au început în 2005 și se desfășoară treptat, în funcție de resursele financiare existente. Catedrala  Lăcașul de cult este ridicat  pe un teren de 3.000 de metri pătraţi, și are o înălțime de aproape 40 de metri. 

 

 

Advertisements

Related posts

Vineri va avea loc ce-a de-a 3-a ediție a prelecțiunilor Casei de Cultură

Răzvan Grecu

Filmul „Câinele Japonez” va rula la Casa de Cultură din Pașcani. Vezi ce evenimente vor mai avea loc în perioada următoare

Oana Cordoneanu

Protopopiatul Pașcani va avea o persoană care se va ocupa de relația cu presa locală

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site