NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prețul gigacaloriei crește cu aproape 25 la sută în municipiul Suceava / Diferența de preț urmează să fie suportată de primărie / ”Trebuie să plătim în plus de la bugetul local 6,79 de milioane de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern”

Energia termică produsă la centrala care asigură necesarul de căldură al municipiului Suceava, în sistem centralizat, se scumpește cu aproape 25% de la finele lunii octombrie, anunță Monitorul de Suceava.

Anunțul a fost făcut de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că municipalitatea a primit deja de la Bioenergy solicitarea de majorare a prețului gigacaloriei, în baza avizelor obținute de la ANRE și ANRSC.

În urma actualizării costurilor de producție, prețul gigacaloriei la gardul centralei va crește la 244,75 lei din data de 27 octombrie.

Ion Lungu a spus că populația nu va avea de suferit din cauza majorării costului gigacaloriei, diferența de preț urmând a fi suportată de primărie, prin subvenția acordată pentru căldura și apa caldă consumată de cei racordați la sistemul centralizat.

Advertisements
Advertisements
  

„În aceste condiții, trebuie să plătim în plus de la bugetul local suma de 6,798 de milioane de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern. Noi am sol

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Preot prins beat la volan în Podu Iloaiei la ora 21:30. Pleca spre Suceava

Redacția

Două persoane din județul Iași mușcate de șerpi

Redacția

Preşedintele Dumei de Stat solicită ruperea acordului de delimitare maritimă cu Norvegia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site