RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prest Serv Apa ar putea rămâne fără energie electrică din cauza ApaVital: operatorul ieșean nu a plătit niciun leu pentru tratarea apelor uzate! Primarul Dumitru Pantazi principalul vinovat de această situație!

Haos în administrația locală. Operatorul pășcănean aflat sub tutela Consiliului Local poate rămâne fără energie electrică în perioada următoare din cauza celor de la ApaVital care nu au achitat niciun leu pentru epurarea apelor uzate.

 

Este vorba despre cheltuieli de aproximativ 200.000 de lei numai pentru energia electrică pe care operatorul pășcănean trebuie să le achite la E-on Electrica pentru cele 5 luni de zile în care serviciul de apă-canal a fost delegat către ApaVital.  Deocamdată furnizorul de energie electrică a acceptat explicațiile operatorului pășcănean și așteaptă ca acesta să încaseze banii de la operatorul ieșean și să achite suma datorată.

  

Doar că, în tot acest timp vor curge penalități la facturile emise și, mai grav, ApaVital Iași refuză să semneze contractul cu PSA pentru epurarea apelor uzate, astfel că nu se pot emite facturi și deci nu se pot încasa banii datorați.

„Faptul că nu am primit niciun leu de la ApaVital pentru cele 5 luni de zile ne-a făcut să nu putem achita energia electrică. Undeva la patru sute și ceva de lei pe lună sunt aceste cheltuieli, celelalte cu salariile și consumabilele de la stația de epurare le-am achitat până acum din ce am mai încasat de la populație. Cei de la E-on ne-au înțeles și ne așteaptă, însă penalitățile curg și tot noi le vom plăti”, a explicat Ion Prisecaru directorul Prest Serv Apa Pașcani.

Situația a fost adusă la cunoștința conducerii municipalității, iar dacă ea nu se rezolvă într-o perioadă cât mai scurtă de timp este posibil ca stația de epurare să nu mai poată funcționa din lipsa energiei electrice și a consumabilelor.

Vinovat de această situație este chiar primarul Dumitru Pantazi care a fost președintele comisiei de negociere cu ApaVital și care, până acum nu a intervenit pentru deblocarea acestei situații, deși din punct de vedere legal avea astfel de atribuții.  

Menționăm, că în toată această perioadă, iulie – decembrie 2014, ApaVital a contractat, facturat și încasat atât de la populație cât și de la agenții economici servicii de apă-canal, fără a avea un contract  și fără a achita epurarea lor. Mai mult, societățile comerciale și instituțiile din Pașcani au fost facturate cu sume astronomice pentru plata apelor pluviale. Cea mai mare sumă pentru un astfel de serviciu, peste 300.000 de lei, o datorează, conform ApaVital, Primăria municipiului Pașcani.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Prest Serv Apa are un Consiliu de Administrație provizoriu. Iată numele celor desemnați!

Marius Parteni

Întrebare pentru autorități: De ce stă închis singurul teren de tenis din Pașcani?

Marius Parteni

Prefectul județului Iași a demis un primar din zona Pașcaniului

Oana Cordoneanu
Încarcă...