RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ApaVital a încercat să debranșeze blocul K1 pentru că a fost acționată în judecată de cetățeni! Vezi cum s-au apărat aceștia!

Locatorii blocului K1 de pe strada Grădiniței urmau să fie debranșați astăzi de la rețeaua de alimentare cu apă. Angajații operatorului care se pregăteau să intre în căminul din fața blocului au fost opriți, din demersul lor, de către un locatar. Motivul pentru care oamenii trebuiau lăsați fără apă este acela că nu există un contract de de furnizare.

 

  

 

Conflictul are, însă, la bază, un alt motiv. Locatarii au acționat în judecată ApaVital, întrucât nu recunosc contractul de furnizare încheiat de reprezentanții operatorului, cu un locatar din bloc, altul decât președintele Asociației de Proprietari. Mai mult, cetățenii nu doresc să achite consumurile de apă din perioada iulie 2014 – iunie 2015, pe motiv că aveau în vigoare un contract cu operatorul PSA Pașcani. Ei își doresc ca asupra situației lor să se pronunțe o instanță de judecată. ”Dacă aceasta va spune că trebuie să achităm apa către operatorul ApaVital, ne predăm. Facem plata imediat”, a susținut Laura Pascu, președintele AsociațieI Proprietari de la la blocul K1.

Oamenii solicită judecătorilor anularea contractului, întrucât doar şapte din cei 16 locatari au semnat documentul. Mai mult, persoana care și-a asumat contractul de furnizare pe scara de bloc, a vândut imobilul pe care îl deține și a făcut cerere că renunță la contract.

În ziua în care a avut loc un nou termen de judecată, conducerea operatorului a emis ordin de debranșare a blocului. Oamenii au făcut orice pentru a stopa debranșarea. Acțiunea muncitorilor a fost anulată, pe motiv că nu aveau acceptul celor de la RAGCL pentru a intra în căminul unde se află contorul de branșament. 

Am solicitat biroului de presă din cadrul ApaVital un punct de vedere legat de această situație. ”Debranşarea urmează să se efectueze pentru consum de servicii fără contract. Reprezentantul de scară cu care a fost încheiat contractul a solicitat rezilierea, astfel că, acum nu sunt condiţii legale pentru furnizare (lipsa contract). Acţiunea în instanţă iniţiată de asociaţie nu este relevantă asupra alimentării cu apă de la acest moment şi are ca obiect desfiinţarea vechiului contract, acesta fiind însă deja desfiinţat la cererea reprezentantului de scară. Conform Regulamentului de furnizare, un alt contract se poate încheia doar cu preluarea datoriilor care acum sunt de cca 10.000 lei. Indiferent de rezultatul acţiunii în instanţă, aceste datorii trebuie preluate/achitate de către cei care au consumat serviciile (prevederi contractare din Regulament)”, susțin reprezentanții operatorului.

Reprezentanții Asociației de Proprietari ai blocului K1 au solicitat încheierea unui nou contract, cu respectarea prevederilor hotărârii Consiliului Local 88 din 2015, dar nu au primit un răspuns favorabil. Mai multe despre situația de la blocul K1, în această seară, în emisiunea “În Obiectiv” difuzată de la orele 20.00.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cum va fi vremea în regiunea Moldovei săptămâna viitoare. Vor mai fi ploi

Redacția

Cereri de decontare a hranei pentru refugiați, „până marți”

Redacția

Fete tratate ca ultimele sclave, in restaurante de lux din centrul Iasului

Redacția
Încarcă...