NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Președintele Rusiei avertizează în privința unui aflux în Afganistan de jihadişti veniţi din Siria şi Irak

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri în privința unui aflux în Afganistan de jihadişti veniţi din Siria şi Irak, exprimându-şi preocuparea în legătură cu o destabilizare a unor ţări aliate Moscovei în Asia Centrală, relatează Agerpres, conform AFP.

”Mai multe grupuri teroriste sunt active în această ţară. Şi luptători cu experienţă veniţi din Irak şi Siria merg activ acolo”, a declarat preşedintele Putin.

Gruparea Stat Islamic-Khorasan (SI-K), cel mai radical grup armat islamist din Afganistan, a comis o serie de atentate într-o campanie de destabilizare a noului regim taliban.

”Este posibil ca teroriştii să încerce să destabilizeze ţările vecine (…) până când vor întreprinde o expansiune directă” în aceste naţiuni, a adăugat preşedintele rus într-o videoconferinţă cu şefii serviciilor de securitate din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care reuneşte naţiuni din fosta URSS.

  

În consecinţă, ”este important să monitorizăm în permanenţă situaţia de la frontierele afgane”, a continuat el.

Aceste declaraţii reflectă îngrijorarea Rusiei cu privire la incertitudinea în care Afganistanul s-a afundat de când talibanii au revenit la putere, după retragerea trupelor americane.

Mişcarea islamistă a capturat capitala afgană Kabul în august, după o ofensivă fulgerătoare care a dus la prăbuşirea guvernului susţinut de ţările occidentale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

CTP: „Domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile sale pe care le-a exprimat, dar nici ăia n-au ce să facă cu el”

Redacția

Anca Dragu consideră că la rectificarea bugetară ar putea fi alocat un miliard de lei, pe lângă cele 300 milioane lei anunţate deja pentru Transporturi

Redacția

UPDATE VIDEO Peste 2000 de persoane participă la protestul AUR și alte câteva sute la un protest similar, revendicat de ”Legiunea lupilor”/ Unii manifestanți i-au adus lui Simion slană, brânză și ”ceva bun de la Maramureș”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site