RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amenzi de peste 3 milioane de lei date de AEP partidelor politice. Ce sume au fost confiscate

Ultimul raport al Autorității Electorale Permanente, care se referă la controalele din 2023 pentru anul fiscal 2022, arată că valoarea totaă a amenzilor este de aproximativ 3,2 milioane lei, iar suma confiscată se ridică la aproximativ 340.000 de lei.

Cea mai mare sumă confiscară a fost de la PMP FOTO Arhivă

Cea mai mare sumă confiscară a fost de la PMP FOTO Arhivă

 Autoritatea Electorală Permanentă a publicat raportul final cu  amenzile și confiscările decise în urma controlului partidelor politice, în ceea ce privește modul cum au cheltuit și depus actele contabile pentru anul 2022, în 2023.

  

 Nu mai puțin de 171 de partide și formațiuni politice au fost controlate de AEP. 52 au primit  pedeapsa maximă, de 50.000 de lei amendă. Printre formațiunile amendate cu 50.000 de lei sunt Partidul Noua Dreaptă, Partidul Vadimist Român, Partidul România Mare sau Partidul România Unită. 

În schimb, valoarea sumelor confiscate s-a ridicat la 338.000 de lei. Cea mai mare sumă confiscată a fost cea de la PMP, în valoare de 137.548 lei. Următoarea sumă confiscată, din punct de vedere al cuantumului, e de 80.750 de lei, de la Partidul Națioal Țărănesc Creștin Democrat 34.444 de lei au fost confiscați și de la Partidul Național Liberal.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bogdan Aurescu, reales pentru un nou mandat în Comisia de Drept Internaţional a ONU

Redacția

Surpriză mare la CM Polo – Campioana en-titre, eliminată în sferturi

Redacția

Comisia Europeană propune suspendarea totală a Acordului de facilitare a eliberării vizelor cu Rusia

Redacția
Încarcă...