RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Președinta Șansa 2010 explică semnificația mitingului anti avort: „Nu am demarat această acțiune publică cu sensul de a iniția un proiect de lege care să interzică avortul”

Mihaela Spiridon a explicat ce a dorit asociația pe care o conduce să transmită opiniei publice prin mitingul anti avort organizat duminica trecută în centrul municipiului.

Explicațiile președintei Asociație Șansa 2010 vin după ce în emisiunea „În Obiectiv” difuzata luni seara de Actualitatea TV, Răzvan Grecu, editor NewsPascani.com, a opinat că acest miting nu face decât să demonstreze că Pașcaniul trăiește în trecut, pe vremea comuniștilor, atunci când avortul la cerere era interzis prin lege.

„Evenimentul organizat duminică, și nu mă refer numai la marșul anti avort, ci și la campania în sine, a fost un eveniment public de implicare socială și comunitară. Ce căutau băieții la marșul respectiv? În primul rând avortul implică înainte existența unei sarcini, iar ea nu apare doar din cauza femeii. Așadar este normal să participe bărbații și tinerii în special pentru că ei nu pot spune, în cazul apariției unei sarcini, că nu e problema mea, e doar problema femeii. Noi nu am vrut să acuzăm pe nimeni, ba chiar specificam la Casa de Cultură că tinerele care se află în această postură trebuie sprijinite și ajutate. Nu am demarat această acțiune publică cu sensul de a iniția un proiect de lege care să interzică avortul, nu suntem în perioada comunismului, suntem o țară civilizată, tocmai de aceea avem dreptul să facem astfel de manifestări. În toate țările lumii există mișcări anti avort. Există personalități, vedete, care se implică în campanii anti avort anual: Donald Trump sau Mel Gibson, care sunt chiar bărbați. Noi dorim să informăm tinerii, mesajul fiind clar: adopția este o soluție favorabilă pentru societate în general, dar și pentru mamă, deoarece  există foarte multe implicații de ordin fizic, psihic, care pot fi trecute cu mult mai ușor dacă se alege această variantă. Societatea în ziua de astăzi condamnă oarecum adopția, considerând că acel copil adoptat poate avea trăsături care să nu fie tocmai conforme cu ceea ce-și doresc părinții. Copilul crește prin educația primită în familie. Se discuta în emisiune despre cazurile de fertilizare în vitro . Noi nu cunoaștem cazuri de genul acesta, dar dacă vom fi apelați vom iniția campanii. Dacă eu personal, la fel și membrii din asociație cunoaștem cazuri de tinere care au ajuns la avort și nu pentru că au vrut ele, trebuia să facem ceva. S-a mai spus că marșul în sine a fost un bâlci. Am avut toate autorizațiile, a avut un scop clar de informare. Nu a fost un bâlci, la marș participând pe lângă membrii celor două asociații, ATOR și Șana 2010  și pășcăneni”,  a replicat Mihaela Spiridon, președinta Asociației Șansa 2010.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Cadouri pentru copiii internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Oferă hrană pentru cățeii din adăpostul din Târgu Frumos, cu doar un click! Ajută și tu cu un vot!

Redacția

Daruri pentru copii a căror fericire vine din lucruri mărunte

Ema Roman
Încarcă...