NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Sâmbătă, pelerinaj de Florii în centrul Pașcaniului

În acest an, pelerinajul de Florii va avea loc sâmbătă, ziua în care, preoții de la toate parohiile de pe raza municipiului Pașcani, împreună cu alți preoți invitați din Protopopiat, vor porni alături de credincioși în pelerinaj, de la fiecare parohie în parte spre Casa de Cultură.

Astfel, sâmbătă, 4 aprilie, de la orele 11.00, credincioșii creștin ortodocși din Pașcani vor retrăi călătoria Mântuitorului Iisus Hristos din Betania către Ierusalim, acolo unde mulțimea îl întâmpinase cu osanale, ca pe un împărat. Ca în fiecare an, credincioșii vor purta în mâinile lor ramuri de salcie sfințită, simbol al bucuriei vieții celei veșnice, oferită în dar de Mântuitor.

Pelerinajul de Florii are loc după încheierea Postului de patruzeci de zile, post al pocăinței și al milosteniei. Icoanele și florile purtate în procesiune, simbolizează lumina și virtuțile adunate în suflet prin nevoințele postului. Pelerinajul de Florii ne amintește, împreună cu Sfintele Evanghelii și cu slujbele Bisericii Ortodoxe, că Mântuitorul a intrat în Ierusalim pentru ca apoi, în săptămâna următoare, să pătimească multe suferințe, culminând cu Răstignirea Sa pe Cruce.

Pelerinajul este o procesiune de mărturisire a credinței, o întărire în frățietate a parohiilor, un semn al libertății și dorinței de a căuta sfințenia, un prilej de a medita asupra vieții noastre ca trecere, o prevestire a Sfintelor Paști, o binecuvântare și o bucurie de sărbătoare creștină.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Expoziţie de ii, costume de mire şi mireasă, din secolul XIX, în holul Casei de Cultură

Ema Roman

Tâlcuirea Evangheliei din Miercurea Mare (Denie)

Redacția

Festival de folclor pentru copii și tineret la Tătăruși

Carmen Bălăceanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site