RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Dramă de părinte! Tatăl unui copil din Humosu, nenorocit în bataie, trimis să-i caute pe infractori


Au trecut un an si trei luni de când Bogdan Alexandru, un copil in varsta de 15 ani, a fost batut cu bestialitate de o gasca de huligani chiar in apropierea casei sale din localitatea Humosu.

Lovit cu pumnii, picioarele si batele pana a cazut inconstient, minorul a fost la un pas sa moara si a avut nevoie de 23 de zile de spitalizare. A avut multe leziuni, insa cea mai grava este ruperea splinei, motiv pentru care medicii i-au interzis lui Alexandru sa depuna efort si l-au obligat la un regim strict pentru tot restul vietii.

Inca din luna ianuarie 2014, atunci cand a avut loc incidentul, parintii minorului au insistat continuu la politistii din Siretel si Pascani sa ii scoata la raspundere pe huliganii care le-au nenorocit copilul in bataie, insa fara succes. Asta se intampla in conditiile in care doi dintre atacatori au fost recunoscuti de copilul batut.

  

“Nu s-a intamplat nimic de atunci, in declaratiile date sunt 8 – 9 baieti care l-au batut pe copil si pana acum sunt doar trei identificati. La Siretel nu au vrut sa primeasca dosarul si l-au pasat la Pascani, la politistul Antohi. El mi-a spus sa ii gasesc eu pe restul pentru ca nu face nimic pana cand nu vor fi identificati toti batausii. Politia de la Siretel nu a vrut sa se implice, ei sunt aici dinainte de ’89 si stiu tot ce se intampla aici, dar batausul principal are bani si afaceri, nu se leaga nimeni de el”, spune Viorel Pascu, tatal lui Alexandru.

Copilul a ramas cu sechele pe viata

Parintii minorului mai povestesc ca, imediat dupa bataie, cand Alexandru era in stare critica pe patul de spital, unul dintre agresori l-a vizitat si i-a propus o suma de bani in schimbul tacerii si musamalizarii cazului, lucru care l-a revoltat si mai tare pe tatal copilului.

“Baiatul nu se simte bine deloc, spune ca nu are putere si ii este rau. Astept vacanta sa il duc iarasi la Spitalul de Copii Sfanta Maria pentru controale. Este singurul meu baiat si era nadejdea mea ca ma va ajuta la batranete, dar uitati ce s-a intamplat. Cand eram cu el internat in spital, a venit unul dintre baietii care l-au batut, sa-l viziteze. In sat s-a auzit ca a murit si de asta a venit sa verifice, era Ionel Zmau, el are bani si afaceri prin comuna. Mi-a spus atunci ca imi da bani ca sa nu fac reclamatie si sa spun ca a cazut de pe cal sau ceva. Nici nu am vrut sa mai discut cu el, copilul meu era in starea aia, iar eu sa primesc bani de la cei care mi-au batut copilul?”, mai spune tatal lui Alexandru.

Conform oficialilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani, incidentul s-a produs la data de 12.01.2014, în timp ce minorul se deplasa pe o strada din localitatea Siretel. În urma loviturilor primite, victima, potrivit mentiunilor actului eliberat de Institutul de Medicina Legala Iasi, a suferit leziuni ce au necesitat 25-30 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, ceea ce a determinat sa se dispuna începerea urmaririi penale sub aspectul existentei infractiunii de lovire sau alte violente.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au declarat ca cercetarile continua in acest dosar. “Au fost identificate mai multe persoane implicate in dosar cu ajutorul persoanei agresate. Sunt continuate cercetarile in dosarul penal respectiv”, au precizat oficialii IPJ Iasi.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

O femeie din Pașcani a fost încarcerată în Italia pentru furt din locuințe

Marius Parteni

Accident mortal la Topile, urmat de o coliziune între un taxi și autoturism (FOTO)

Marius Parteni

Bărbat din Lunca, rănit la cap și la coloană după un accident de motoscuter. A trecut prin trei spitale

Redacția
Încarcă...